Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta 15 Temmuz Milli Direniş fotoğraf ve karikatür sergisi

Tokat’ta 15 Temmuz Milli Direniş fotoğraf ve karikatür sergisi açıldı.15 Temmuz darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğü anda çekilen fotoğraf kareleri ve karikatürlerden oluşan sergi Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı....

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta 15 Temmuz Milli Direniş fotoğraf ve karikatür sergisi
Tokat’ta 15 Temmuz Milli Direniş fotoğraf ve karikatür sergisi açıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğü anda çekilen fotoğraf kareleri ve karikatürlerden oluşan sergi Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı. Sergi ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve İHH Tokat Şubesi Başkanı Cemil Çağlar, Eğitim Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkan Vekili Faruk Delen ile birlikte açıklamalarda bulundu. Zile ilçesinden sonra Tokat merkezde serginin açıldığını ifade eden Çağlar, sergide 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın direnişinin objektiflere yansıdığı 70 fotoğraf ile karikatürlerin sergilendiğini söyledi. Bu sergiyi açmaktaki amaçlarının bilinçlerini diri tutup uyanık olarak onların kirli oyunlarına gelmeyecekleri mesajını vermek olduğunu ifade eden Çağlar, "15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olan 7 Tokatlı dan 4’ünün resimleri de sergide yer alıyor. Allah şehitlerimizin hepsine rahmet etsin. Rahmetli Erbakan, ‘Bu ümmetin üzerindeki tozu sildiğiniz zaman altından iman çıkar’ diyordu. O gece iman çıktı” dedi.
Eğitim Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkan Vekili Faruk Delen ise 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin bir daha tekrarlanmamasını dileyerek, “Türkiye’de birlik ve beraberlik kardeşlik ortamı sağlandı. Bundan rahatsız olan kesimler var. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na suikastın nedeni budur. Yani bu ülkede birlik ve beraberlik yükseliş ne zaman başlarsa birilerini rahatsız ediyor. Bunlara inat bu ülke kürdü ile Türkü ile Alevi’si, Sünni’si ile inşallah kardeş bir şekilde yaşayacaktır. Bu halkı geçemeyecekler” diye konuştu.
15 Temmuz Milli Direniş adlı fotoğraf ve karikatür sergisinin Salı gününe kadar açık kalacağı, serginin ilçeler ve okullarda sergilenmeye devam edeceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.