Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokatlı şehidin baba ocağında yas

Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit düşen 8 askerden uzman çavuş Salih Tortum’un Esenler’deki baba evine ateş düştü. Acılı aile, şehit olan oğullarının cenazesini beklerken, Tortum’un 3 ay önce göreve başladığı...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit düşen 8 askerden uzman çavuş Salih Tortum’un Esenler’deki baba evine ateş düştü. Acılı aile, şehit olan oğullarının cenazesini beklerken, Tortum’un 3 ay önce göreve başladığı öğrenildi.
Güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Van’ın Çaldıran ilçesinde dağlık alanda 2 gün önce başlatılan ’Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’ operasyonunda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada Uzman çavuş Salih Tortum şehit oldu. Acı haberi alan şehidin Esenler’de oturan ailesi yasa büründü. Oğullarının şehit haberini alan anne ve babası sağlık ekipleri tarafından kontrol altında tutulurken, evin önünde ambulans hazır bekletildi. 3 kardeşten en büyüğü olan 22 yaşındaki Şehit Salih Tortum henüz 3 ay önce göreve başlamıştı. İlk görev yeri olan Van’da girdiği çatışmada şehit olan oğlunun haberini alan acılı baba Mustafa Tortum ise şehit oğlunun cenazesine bir an önce kavuşmak istiyor.
Şehit uzman çavuş babasına en son ’iyiyim’ mesajı attı
Tokat’ın Zile İlçesi’ne bağlı Yıldıztepe Köyü nüfusuna kayıtlı olan şehit Salih Tortum’un babası Mustafa Tortum, “Dün bana saat 2 civarı mesaj attı ’iyiyim, şuanda arazideyiz bir sıkıntı yok’ dedi. Ondan sonra bir haber alamadık şimdi cenazeyi bekliyoruz” dedi.
Esenler Birlik Mahallesi 879 Sokak’ta oturan mahalle sakinleri, şehit haberini aldıktan sonra pencere ve balkonlarına Türk bayrakları asarken, belediye tarafından da şehidin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.