Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Tohum platosu’ EXPO 2016’ya kuruldu

Türkiye Tohumcular Birliği’nin (TÜRKTOB) alt birliği olan Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TÜSAB), tohumun gelecekteki yeri ve önemini yansıtmak amacıyla EXPO 2016 Antalya’da Tohum Platosu kurdu.TSÜAB, EXPO 2016 Antalya içerisinde...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Tohumcular Birliği’nin (TÜRKTOB) alt birliği olan Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TÜSAB), tohumun gelecekteki yeri ve önemini yansıtmak amacıyla EXPO 2016 Antalya’da Tohum Platosu kurdu.
TSÜAB, EXPO 2016 Antalya içerisinde Tohum Platosu kurdu. Dört bin metrekarelik alandan oluşan platonun açılışına, TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, TSÜAB Başkanı Burhanettin Topsakal, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı ilde faaliyet gösteren müdürlük görevlileri katıldı.
Tohumda hakkında farkındalık oluşturmak
‘Hayat tohumla başlar’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten TSÜAB Başkanı Topsakal, “Faaliyetimizin hedefi, EXPO 2016 Antalya’nın teması olan çocuk unsurunu gözeterek geleceğimizde tohum ve tohumculuğumuz hakkında farkındalık oluşturmak. Çocuklarımızın önceliğimiz olacağı bu alanda ziyaretçilere, toprağın insana yansıması ve tohum - insan ilişkisinin vurgusu yapılacak. Gelecek ve tohum üzerinde durulacak. Neslin, toprağın ruhunu anlamasını istiyoruz” dedi.
Tema çocuk
EXPO 2016’nın başlangıcı itibarıyla organizasyona katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer de, “Bu alanda, hem ülkemizi temsil edeceğiz hem de yabancı ülkelere neler yapıldığı, yapılacağı konusunda bilgiler vereceğiz. Alanda, EXPO 2016’nın ilk gününden itibaren fidesiyle, tohumuyla, süs bitkisiyle ve tüm alt birliklerin faaliyetleriyle tohumculuk sektörünü tanıtmaya çalıştık. Temamız çocuk. Ama ziyaretçilerin hepsine tohumu sevdirip, kafalarındaki sorulara cevap verip, sektörü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
EXPO’da tohum anlatılacak
EXPO 2016 Antalya’nın; ülkenin gurur ve prestij bir projesi olduğunu belirten Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, “Bugün, hedef grubu çocuklar olan bir dizi projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. İlimiz, coğrafi konum itibarıyla hem ekolojik zenginliği hem de tarımsal potansiyeli yüksek bir yerdir. EXPO 2016’da tohumun anlatması gelecek bir dünya için çok önemli. Bunun burada vurgulanması çok değerli” diye konuştu.
‘Mikroart’ tohumlar
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hep birlikte dört bin metrekarelik alanın temsili açılışını gerçekleştirdi. Açılışı yapılan alanda, dijital ekranlar aracılığıyla kurulan simülatör oyunlar, Türkiye’de yalnız iki sanatçısı bulunan ‘Mikroart’ adı verilen minik tohum tanelerine işlenen resimler ve çocukların saman balyaları ile hazırlanan doğal ortamda yarışabileceği bir parkur yer alıyor. ‘Tohum Platosu’, 30 Eylül 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.