Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Bu camia, demokrasiye ve sandığa sahip çıkmıştır”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi milletin darbeye karşı duruşunun demokrasi dışı tüm kalkışmalara karşı verilmiş milli bir cevap olduğunu ve camialarının demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını söyledi.TOBB Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Bu camia, demokrasiye ve sandığa sahip çıkmıştır”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi milletin darbeye karşı duruşunun demokrasi dışı tüm kalkışmalara karşı verilmiş milli bir cevap olduğunu ve camialarının demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını söyledi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve oda ile borsa başkanları, Başbakan Binali Yıldırım ile istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, “Bu kritik dönemde il ve ilçelerinde ekonominin kanaat önderleri konumundaki oda ve borsa camiamızı kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Sizin, bakanlık döneminizden itibaren reel sektörümüzün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığınız çalışmalar, bizlerin moralini artırıyor. İstişareye verdiğiniz önem, icraata odaklı çalışma biçiminiz ve ‘az laf, çok iş’ ilkeniz, iş dünyamıza daha fazla çalışma şevki veriyor. İnşallah önümüzdeki süreçte sizin başkanlığınızda TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nı gerçekleştireceğiz. İllerimizin ve ilçelerimizin ekonomik meselelerini orada masaya yatıracağız. Öte yandan başlatmış olduğunuz, ’düşmanları azaltma, dostları artırma’ politikası kapsamında Rusya ve İsrail ile sağlanan normalleşme süreci, ekonomimiz için yeni fırsatlar ve olumlu gelişmeler sağlayacak. Şimdi sizin liderliğinizde, hükümetimizin ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyoruz. Bizler de ülkemizin tüccar, sanayici ve üreticileri olarak daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“FETÖ kaynaklı bu darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte ilk tepkiyi gösteren meslek örgütüyüz”
FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde ilk tepkiyi gösteren meslek örgütü olduklarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “15 Temmuz gecesi FETÖ örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı, Cumhurbaşkanımızın ve sizin dirayetli ve soğukkanlı duruşunuzla başlatılan milli direnişle akamete uğramıştı. Milletimizin feraseti, cuntanın planlarını bozdu ve mağlup etti. Darbe kalkışmasında oda ve borsalarımız, ilk andan itibaren il ve ilçelerinde cunta karşıtı mücadelenin şerefli birer neferi oldular. Bu süreçte camiamız da bir şehit verdi. TOBB ETÜ öğrencimiz Ömercan Açıkgöz darbecilere karşı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mevkiinde mücadele verirken şehit düştü. FETÖ kaynaklı bu darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte ilk tepkiyi gösteren meslek örgütüyüz. Demokrasiden ve milli iradeden yana olan tavrımızı, internet üzerinden ve TV’lerden tüm ülkeye hemen duyurduk. Demokrasiye sahip çıkılması için 81 il ve 160 ilçede oda ve borsalarımızın meclis üyesi, meslek komitesi üyeleri dahil 85 bin kişiye SMS mesajı attık. Ertesi gün 16 Temmuz’da gazi Meclisimize gittik. Meclis Başkanımıza, siyasi partilere taziye ziyaretinde bulunduk. Meclis’teki tarihi oturuma katılarak, Türk iş dünyası olarak demokrasiden yana olduğumuzu bir daha gösterdik. 19 Temmuz’da 365 oda ve borsamızla birlikte darbeye karşı tepkimizi, 81 il ve 160 ilçede eş zamanlı olarak gösterdik. ‘Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimizdir’ dedik. 20 Temmuz’da da 538 STK temsilcisi ile TBMM’yi bir kez daha ziyaret ettik. ‘Demokrasiye Bağlılık’ bildirimizi deklare ettik” ifadelerini kullandı.
“Bu camia, demokrasiye ve sandığa sahip çıkmıştır”
Yurt dışındaki tüm muhataplarıyla temasa geçtiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
“Demokrasimizin ve ekonomimizin sapasağlam ayakta olduğunu, Türkiye’ye yönelik hiçbir endişe duymamaları gerektiğini bildirdik. Öte yandan Oda-Borsa camiası olarak, kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için alınan OHAL kararını destekledik. Zira bu zor dönemde hepimizin devletimize yardım ediyor olması, millet olmanın gereğidir. Devletimizin başlattığı şehit ve gazilere yönelik dayanışma kampanyası yurt çapında duyuruyor, TOBB, oda, borsa camiası olarak önemli bir katkı sağlıyoruz. Oda ve borsalarımız, her bir şehirde halkımızın demokrasi nöbetlerine katılıyor, gıda ve benzeri destekler veriyorlar. Özetle bu camia, demokrasiye ve sandığa sahip çıkmıştır. İlk andan itibaren darbenin karşısında, milli iradenin yanında olan bu arkadaşlarımla iftihar ediyorum. Bundan sonra da, Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Bu ülkeyi, bu milleti daha zengin yapmak için çalışacağız. Daha fazla yatırım, istihdam, ihracat için çalışacağız. Sizin de desteğinizle, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız.”
“Bir daha asla dedi bu millet”
TOBB ve oda-borsa camiası olarak dün olduğu gibi yarın da demokrasiden, milletten, devletten yana olmaya devam edeceklerinin altını çizen Hisasrcıklıoğlu, “Kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve daha güvenli bir ekonomiye kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte bize düşen görev, millete ve devlete bağlılıktır. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize düşman olanların da karşısına dikileceğiz. Bu millet, 1961 Eylül’ünde üç evladının (Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın) katledilmesini asla unutmadı ve affetmedi. Rahmetli Özal’ın ve Erbakan Hocamızın yaşadıklarını da hafızasında hep canlı tuttu. Dolayısıyla 15 Temmuz gecesi milletin darbeye karşı duruşu, esasında demokrasi dışı tüm kalkışmalara karşı verilmiş milli bir cevaptır. Bir daha asla dedi bu millet. Asla vermem emanetimi. Hele de böyle vatan hainlerine. Mehmet Akif’in ne güzel demiş; ‘Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ Sindiremedi de. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Sayın Başbakanımıza, ecdadımıza yakışan bir devlet adamı ciddiyetiyle milli direnişi ateşleyen dirayeti, soğukkanlılığı ve kararlı duruşundan dolayı tüm camiamız adına şükranlarımı sunuyor, camiamıza verdiği destek için teşekkür ediyorum” değerlendirmelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.