Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TKÜUGD: "DEAŞ terör örgütü, canlı bomba eylemcileri yetiştirmek için okullar kurdu"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan, DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye’nin kuzeyinde çocuk saldırganlar ve canlı bomba eylemcileri yetiştirmek için okullar kurduğunu açıkladı.Yavuzaslan...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan, DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye’nin kuzeyinde çocuk saldırganlar ve canlı bomba eylemcileri yetiştirmek için okullar kurduğunu açıkladı.
Yavuzaslan açıklamasında, “DEAŞ hem Irak içinde hem de Suriye’de eylemlerinde kullanmak üzere canlı bomba yetiştirmek için çocuklardan oluşan okullar kurdu. Bunlardan en dikkat çekicileri Musul’daki Gazlani Askeri Üssü ile Rakka merkezde bulunan askeri kamptır. DEAŞ kontrol altında bulundurduğu bölgelerde bir askeri eğitim sistemi kuruyor. Yine sivil halk içinde zorunlu okullar açmış durumda. Örgütün çocuklardan oluşan militan yetiştirme merkezleri var. Son dönemlerde canlı bomba yetiştirme okulları açmış durumda. Örgüt buradan yetişen çocuk canlı bombaları Irak ve Suriye içinde kontrolü altında olmayan kentlere göndererek canlı bomba eylemleri yapıyor” dedi.
Yavuzaslan, DEAŞ’ın yetiştirdiği çocuk canlı bombaları mülteci ve sığınmacıların arasına katarak hedef olarak seçtiği bölgelere gönderdiğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.