Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiyatro atölyesi öğrencileri ‘Lysistrata’ oyununu sahneleyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı tiyatro atölyesi kursiyerleri, Aristophanes’in yazdığı “Lysistrata” oyununu sahneleyecek. Oyunun prömiyeri, 23 Eylül’de saat 19.00’da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tiyatro atölyesi öğrencileri ‘Lysistrata’ oyununu sahneleyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı tiyatro atölyesi kursiyerleri, Aristophanes’in yazdığı “Lysistrata” oyununu sahneleyecek. Oyunun prömiyeri, 23 Eylül’de saat 19.00’da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, gençleri tiyatroya yönlendirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla açtığı tiyatro atölyesinde eğitim gören kursiyerler, Aristophanes’in yazdığı “Lysistrata” oyununu sergileyecek. Atölyede, “Tiyatroda temel oyunculuk, yazım sanatı, oyun yazarlığı, dekor ve kostüm tasarımı” gibi tiyatronun mutfağını öğrenen kursiyerler, Handan Ekici’nin yönetmenliğinde “Lysistrata” oyununun hazırlıklarını tamamladı. Oyunun prömiyeri, 23 Eylül’de saat 19.00’da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda yapılacak. Kursiyerlerin her hafta sergileyeceği komedi türündeki oyun, halka açık olacak.

Oyunun konusu

M.Ö. 490-478 yılları arasındaki Yunan-Pers Savaşları’ndan sonra, Yunanistan’ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilim, M.Ö. 411’de savaşa dönüşür. Yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı, kadınlar Lysistrata’nın liderliğinde örgütlenir. Bütün istedikleri savaşsız, kansız bir dünyadır ve erkeklerini barışa zorlamak için her türlü yolu deneyeceklerdir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.