Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp mezunları diplomalarını doktor olan anne-babalarından aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler diplomalarını aynı üniversite ve farklı hastanelerde görev yapan doktor anne babalarının elinden aldı.OMÜ Tıp Fakültesi 38. eğitim-öğretim döneminde...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler diplomalarını aynı üniversite ve farklı hastanelerde görev yapan doktor anne babalarının elinden aldı.
OMÜ Tıp Fakültesi 38. eğitim-öğretim döneminde 182 mezun verdi. Mezuniyet töreni OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mahmut Ulubay, Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, bölüm başkanları, öğretim görevlileri, doktorlar, öğrenciler ve aileler katıldı.
Bu yıl OMÜ Tıp Fakültesi’ni Hilal Özdemir birincilikle, Esra Karaman ikincilikle, Fatma Özge Gözübüyük ise üçüncülükle bitirdi. Birinciye başarı belgesi ve hediyesini Samsun Valisi İbrahim Şahin, ikinciye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, üçüncüye ise OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan takdim etti. Bazı öğrencilere de diplomalarını; hocaları aynı zamanda baba ve anneleri olan öğretim görevlileri verdi. Farklı hastanelerde görev yapan doktorlar da çocuklarına diplomalarını verdi. Ayrıca bazı öğrenciler diplomalarını çocuklarıyla birlikte aldılar. Diplomalarını hem hocaları hem anne babalarının elinden aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler çok farklı duygular yaşadıklarını söylediler. Çocuklarıyla beraber aynı mutluluğu paylaştıklarını söyleyen anne babalar, diplomaları kendilerinin vermesinin ayrı bir sevinç olduğunu söylediler.
Fakülte birincisinden ’Kılçık’ tepkisi
OMÜ Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Hilal Özdemir yaptığı konuşmada geçen günlerde hemşireler ve intörn doktorlar arasındaki ’Kılçık’ dergisi polemiği ile ilgili sözleri dikkat çekti. Özdemir yaptığı açıklamada, "Hak etmediğimiz, hiçbir alakamız olmadığı bir olay yüzünden suçlandık. Türkiye’deki bütün meslektaşlarımıza karşı küçük düşürüldük. Bize karşı söylenen ağır ve hakaret içeren sözler yetmiyormuş gibi evladının doktor olmasını dört gözle bekleyen, bu uğurda hasretini çeken annelerimize, bizleri okutabilmek için emekli olmasına rağmen çalışan babalarımıza bile çirkin laflar söylendi. Bu süreçte yanımızda olmasını beklediğimiz hocalarımız, asistanlarımız tarafından yalnız bırakıldık. Dönem arkadaşlarımızla birlikte haklı olduğumuzu herkese gösterdik. Bu sürece sebep olanlar bizden özürlerini diledi ama bu yaşadıklarımızı unutturamaz. Böyle uğurlanmak istemezdik. Haksızlığa sessiz kalan haksızlık yapan gibidir" dedi.
Rektör Akan: "Siz intörnleri el bebek gül bebek tutacaksınız"
Mezun olan öğrencilere seslenen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Ben eminim ki intörn olarak size çektirenler sizler asistan olduğunuzda size bir ders olacak. Siz de intörnleri el bebek gül bebek tutacaksınız bundan eminim. Hoca olduğunuzda asistanları, intörnleri, öğrencileri el bebek gül bebek tutacaksınız. Çünkü çok ciddi deneyimler yaşadınız, bunlar size ders oldu. Size yapılanı siz başkasına yapmayacaksınız eminim" diye konuştu.
Vali Şahin: "Bunlara çok fazla takılmamanız lazım"
Öğrencilerin Kadir Gecesi gibi güzel bir günde mezun olduklarını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Eleştirilere sonuna kadar açığız. Eleştiriler haklı olursa amacına ulaşır. Doktorlar zor bir eğitimden sonra insanlara hizmet etmek için göreve geliyorlar ama bazen elinizde olmayan nedenlerden dolayı, zarar görüyorlar, canlarından olabiliyorlar. Biz de bu olaylara en az doktorlarımızın yakınları kadar üzülüyoruz. Ama bu olayları tahlil ettiğinizde bazen hasta hekim ilişkisi dışında hastane hekim ve hastaneye gelenlerin oluşturduğu bir takım çapraz ilişkiler bir takım ‘kılçık’ ilişkilerin içinde çok tatsız bir durum oluyor. Önümüzdeki süreçte gerek rektörlerimiz, dekanlarımız fırsat verirlerse yöneticilerimizle siz öğrencilerimizi bir araya getirirler. Medya da gördüğüm kadarıyla söylüyorum özellikle bu ’Kılçık’ dergisi sizi rahatsız etti. Yeni mezun oluyorsunuz ama bilin ki bunlara çok fazla takılmamanız lazım" şeklinde konuştu.
Tören, mezunların keplerini havaya fırlatılmasıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.