Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp Bayramını Buruk Geçirdiler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde, Ankara’da yaşanan terör saldırısının hüznü vardı.İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı, dün Ankara’da gerçekleşen ve birçok vatandaşımızın...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde, Ankara’da yaşanan terör saldırısının hüznü vardı.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı, dün Ankara’da gerçekleşen ve birçok vatandaşımızın yaşamını yitirdiği terör saldırısı nedeniyle buruk kutlandı.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında bir konferans düzenlendi. Etkinliğe katılanların üzgün olduğu dikkatlerden kaçmazken, sağlık çalışanları adına konuşan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, "Buruk bir bayram kutluyorum. Hepimiz bu müessif olayın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu olay karşısında o kadar sarsıldık ki bayram demeye dilim varmıyor. Allah ülkemizi korusun, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" ifadelerini kullandı.
"ÜLKEMİZ BİR DAHA BÖYLE KÖTÜ GÜNLER YAŞAMASIN"
14 Mart Tıp Bayramı’nı Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle buruk geçirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Demir Budak, "14 Mart gününü Tıp camiası olarak bir gün değil de hafta boyunca kutluyoruz. Bu haftada etik değerlerimizi, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı öğrencilerimizle birlikte tartışıyoruz ve ileriye dönük nasıl daha güzel şeyler yapabileceğimizi kararlaştırıyoruz. Ama bu yıl üzülerek, Ankara yaşanan ve hepimizi yürekten yaralayan bu kötü olayı anarak bu güne başlamanın sıkıntısı içerisindeyim. Allah ülkemize bir daha böyle kötü ve iç karartıcı olaylar yaşatmasın. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Bayramımız burukluk içerisinde geçiyor. Pek çok aktivitemizi de bu sebeple iptal ettik" diye konuştu.
Günün anlam ve önemini belirten Prof. Dr. Budak, "14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, bir yıl içerisinde neler yaptığımızı, mesleğimizde ne kadar ilerlediğimizi, öğrencilerimize ne kadar yararlı olduğumuzu, ileriye dönük projelerimizi paylaşırız. Yaptığımız yanlışlar olmuşsa, onların tartışmalarını kendi aramızda yapar ve mükemmeli arayan bir yaklaşım içinde oluruz" şeklinde konuştu.
"BİR HAFTA BOYUNCA BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ"
Tıp Bayramı’nın tarihine değinen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesinden Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek, "Aslında Tıp Bayramı’nın bir gün olduğunu görüyoruz. Ama biz bu haftanın tümünü bu tip etkinliklerle kutluyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı, 2. Mahmut Dönemi’nde yani 1827 yılından bu yana kutlanan ve sonraki süreçte 1. Dünya Savaşı’ndan itibaren de her yıl anılmaya başlanan bir gündür" şeklinde açıklamalarda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.