Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tilkilere Kuduz Aşısı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, tilkilerde görülen kuduz hastalığı sebebiyle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 18 köy merasına kuduz aşılı yemler bırakılıyor.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tilkilere Kuduz Aşısı
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, tilkilerde görülen kuduz hastalığı sebebiyle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 18 köy merasına kuduz aşılı yemler bırakılıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın talimatıyla tilki popülasyonunun yoğun olarak bulunduğu 18 köy merasında tilkilere ağız yoluyla aşılama yapıldı. Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş , “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2014 ve 2015 yıllarında yaşanan tilkilerdeki kuduz hastalığı nedeni ile bu yıl bölgede ağız yoluyla yapılacak. Bayramiç Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda kuduz hastalığına potansiyel tehdit olabilecek 18 orman köyünün muhtarlarına eğitim verildi. İlçemizin orman varlığının diğer ilçelere göre bir hayli fazla. Yöremizde özellikle tilkilerden kaynaklanabilecek kuduz vakalarını önlemek için 18 köyün ormanlık alanlarında muhtelif yerlere aşılı yemler bırakıldı. Bunları yiyen tilkiler aşılanmış olmakta. Bu yemlerin köpekler tarafından yenmemesi için bırakıldığı bölgelerde köy muhtarları vasıtası ile köpek sahipleri uyarılarak bir hafta süre ile köpeklerin bağlı tutulması gerektiğini bildirdik. Aşılama çalışmaları veteriner hekimler tarafından yapıldı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.