Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’nın Tayland’da restore ettiği camiye “En Temiz Mabet” ödülü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde restorasyon tadilat ve tezyinat çalışmaları tamamlanan Bang Uthit Camii, Bangkoklu Müslümanların beğenisini topladı.Bangkok’ta belediye...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde restorasyon tadilat ve tezyinat çalışmaları tamamlanan Bang Uthit Camii, Bangkoklu Müslümanların beğenisini topladı.
Bangkok’ta belediye tarafından caminin tuvalet ve abdesthanesine, şehrin mabetleri arasında en temiz servis alanı ödülü verildi.
Sultan II. Abdülhamid döneminde uygulanan İttihadı İslam siyaseti çerçevesinde, Osmanlı’dan haberdar olan ve hilafete bağlılıklarını ifade eden Tayland Müslümanları (Siam Krallığı) İslam’a ve hilafete bağlılıklarını yinelemek adına Sultan ve Halife II. Abdülhamid’den bir nişane talep ettiler. Bu talebin ardından II. Abdülhamid tarafından Siam Krallığı’na Devlet-i Aliyye arması gönderildi. Müslüman toplumu da cami kapılarının üzerine bu armanın aynısını işleyerek hilafet merkezine bağlılıklarını ifade etmek istemişti. Hilafet’in kaldırılmasının ardından ülkede bu uygulamaya son verildi ancak Bang Uthit Camii’ndeki "Osmanlı Devlet Arması" adeta bir şeref madalyası gibi hala muhafaza ediliyor.
Yaklaşık olarak 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Bangkok’ta yaklaşık olarak 200’ü aşkın cami ve yüzlerce Budist Tapınağı bulunuyor. Belediyenin tüm mabetler arasında yaptığı değerlendirmede ödülü bu yıl, TİKA tarafından yenilenen, Bang Uthit Camii kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.