Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’nın Şimdiki Durağı Moğolistan

Ulanbator Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can, "Moğol genç ve çocuklarına yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan en büyük hizmet olduğunun bilinci içerisinde Moğolistan’a yeni yeteneklerin kazandırılması Moğol yetkilileri...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’nın Şimdiki Durağı Moğolistan
Ulanbator Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can, "Moğol genç ve çocuklarına yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan en büyük hizmet olduğunun bilinci içerisinde Moğolistan’a yeni yeteneklerin kazandırılması Moğol yetkilileri sevindirdiği gibi bizleri de sevindirmektedir" dedi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’ın Övörhangai Vilayeti, Arvaiheer İlçe Orta Okulu’nun sanat ve teknoloji sınıfının tadilat ve donanımı gerçekleştirildi.
MOĞOL GENÇLERİ MESLEK VE ZANAAT BECERİSİNE SAHİP OLACAK
TİKA eğitim alanında desteklerine devam ediyor. TİKA bu kapsamda Moğolistan’da bulunan Arvaiheer İlçe Orta Okulu’na donanım desteğinde bulundu. Projede temin edilen teknik ve elektronik alet ve malzemelerin eğitimin kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağı yetkililerce dile getirildi. Övörhangai Vilayeti, Arvaiheer İlçe Orta Okulu’nda eğitim gören 1630 öğrencinin yüzde 40’ından fazlası kırsal kesimlerden gelen ve geçimini hayvancılıkla sağlayan ailelerin çocuklarından oluşuyor. Gerçekleştirilen proje kapsamında Moğol genç nesillerin yaratıcı zeka ve beceri kazandırılması ile girişimciliği ve özgüveni artacak, aynı zamanda meslek ve zanaat becerisine de sahip olabilecek. Moğolistan sanayi sektöründe yetenekli, kalifiye elemanlarını yetiştiren temel hazırlık eğitimi ile donanımlı bireylerin yetişmesine katkı sağlanacak. Övörhangai İl Eğitim ve Kültür Müdürü Sambuuyondon Chimed, açılış töreni esnasında yaptığı konuşmada, Moğolistan’ın geleceği olan çocukların yeteneklerinin geliştirilmesi ve Arvaiheer ilçesinde örnek teknoloji sınıfının kurulmasında ve genç mühendislerinin yetişmesine katkıda bulunan aynı tarih ve kültürel birikime sahip Türk milletine ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
"GENÇLERE VE ÇOCUKLARA HİZMET ÜLKENİN GELECEĞİNE HİZMET"
Ulanbator Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can, yaptığı konuşmada Moğolistan eğitim sektörünün gelişmesine daha önce gerçekleştirilmiş proje halkalarına bir yenisi daha eklenmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Can “Moğol genç ve çocuklarına yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan en büyük hizmet olduğunun bilinci içerisinde Moğolistan’a yeni yeteneklerin kazandırılması Moğol yetkilileri sevindirdiği gibi bizleri de sevindirmektedir” diye konuştu.
Sınıfın açılış törenine Arvaiheer Kaymakamı İshdorj Amar, Ulanbator Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can, Arvaiheer 4’üncü Orta Okul Müdürü Oçirbal Agvaantseren, İl Eğitim Kültür Müdürü Sambuuyondon Chimed, İl Eğitim Kültür Müdürlüğü Uzman Enkhriitsetseg Gansukh ile öğretmen, öğrenci, veli ve basın mensupları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.