Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’nın kurduğu spor salonu ve bilgisayar laboratuvarını Romanya prensi açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’nın Adjud kentinde Romanya Prensi Radu’nun adını taşıyan ortaokula yapılan bilgisayar laboratuvarı ve spor salonu, Prens Radu’nun katıldığı törenle açıldı.TİKA...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’nın Adjud kentinde Romanya Prensi Radu’nun adını taşıyan ortaokula yapılan bilgisayar laboratuvarı ve spor salonu, Prens Radu’nun katıldığı törenle açıldı.
TİKA tarafından yapılan spor salonu ve bilgisayar laboratuvarının açılışına Romanya Prensi Radu Duda, Milletvekili Victor Roman, Adjud Belediye Başkanı Constantin Armencea’nın yanı sıra okul yetkilileri ve davetliler katıldı. Romanya Kraliyet ailesi ile birlikte koordineli yürütülen proje kapsamında Romanya’da Prens Radu’nun adını taşıyan Adjud Prens Radu Ortaokulu için yeni bilgisayarlar temin edilerek, öğrenciler için bir bilgisayar laboratuvar sınıfı oluşturuldu. Okula birçok spor aleti ve ekipmanı temin edilerek, modern bir spor salonu kuruldu.
Açılışta konuşan Prens Radu, “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki ilk resmi ziyaretimiz yaklaşık 11 yıl önce gerçekleşmiş olup, ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında hükümet nezdinde temaslarda bulunduk. Bu ilk resmi ziyaretin üzerinden 10 yıl geçti ve bizler kraliyet ailesi olarak iki ülkenin arasında eğitim, ekonomi, kültür alanlarındaki ilişkilerin güçlenmesi için çaba gösterdik. Son yıllarda resmi bir kurum olarak, eğitim alanında iki ülke arasında köprü görevi gören TİKA’nın varlığı daha çok hissedilmektedir. Prenses Margareta ve ben bu işbirliği ile isimlerimizi taşıyan ve Romanya’da bulunan okullarla TİKA ilişkisinin devam etmesini arzu ediyoruz. Adjud Prens Radu Ortaokulu projesinin tamamlanması bizi çok gururlandırdı ve sevindirdi. TİKA’yı en içten duygularımla tebrik ediyor, Adjud’da bulunan okula samimi selamlarımızı sunuyoruz. Bu okulda bulunan öğrenciler yeni kurulan bilgisayar laboratuvarı ve spor salonunu verimli bir şekilde kullanacaklarına inanıyoruz” dedi.
TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan da Romanya eğitimi için gerçekleştirdikleri projelere her geçen gün bir yenisini eklediklerini dile getirdi. Proje ile okuldaki öğrencilerin bilgisayar eğitiminin yanı sıra spor faaliyetlerinin önünün açılacağını ifade eden Daştan, Romanya ile sürdürülen kalkınma işbirliğinin gelişerek artacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.