Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’nın Karadağ’da Tarıma Desteği Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başlatılan Karadağ’ın Kuzey Bölgesinde Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi kapsamında kurulumu yapılan seralar, Karadağ’ın Kuzey bölgesinde yaşayan 23...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başlatılan Karadağ’ın Kuzey Bölgesinde Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi kapsamında kurulumu yapılan seralar, Karadağ’ın Kuzey bölgesinde yaşayan 23 tarımcıya düzenlenen törenle teslim edildi.
Karadağ’ın kuzey bölgesinde yer alan Rojaye, Petnitsa, Biyelo Polye ve Moykovats şehirlerinde dış göçün önüne geçmek, bölge tarımının geliştirilmesine katkı sağlamak ve ailelerin gelir düzeyini artırmak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde, tüm ekipmanları ile beraber kurulan 23 sera düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Moykovats şehrinde düzenlenen dağıtım törenine, Karadağ Hükümeti Azınlık ve İnsan Hakları Bakanı Suad Numanoviç, T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Moykovats Belediye Başkanı Deyan Medoyeviç, Moykovats Belediye Meclis Başkanı Slavenko Blazeviç ve TİKA yetkilileri katıldı.Törende konuşan Karadağ Hükümeti Azınlık ve İnsan Hakları Bakanı Suad Numanoviç, TİKA’nın başta sağlık ve eğitim alanında olmak üzere Karadağ’da önemli projeler gerçekleştirdiğini belirterek, Karadağ’da tarım alanında ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı desteklerden dolayı Karadağ Hükümeti adına TİKA’ya müteşekkir olduklarını belirtti. Daha önce gerçekleştirilen meyve yetiştiriciliği projesinde de TİKA ile ortak çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Numanoviç, TİKA’nın Karadağ’ın her bölgesinde gerçekleştirdiği başta eğitim, sağlık ve tarım alanlarında olmak üzere tüm projelerin büyük bir takdirle karşılandığını kaydetti.
Açılış töreninde konuşan T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip ise; Türkiye olarak her zaman Karadağ halkının yanında olduklarını vurgulayarak, söz konusu projenin Karadağ’ın kuzey bölgesinde tarımsal üretimin ve ailelerin gelir düzeyinin artırılması konularında önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. TİKA’nın Karadağ’ın her bölgesinde etkin ve yerinde projeler gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükelçi Galip, bu projede özellikle kadın girişimcilerin seçilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise törende yaptığı konuşmada, TİKA olarak Karadağ’da tarımda istihdamı artırıcı ve dış göçü önleyici projeleri önemsediklerini belirterek, proje kapsamında seraların dağıtımının yapıldığı girişimcilerin seçimine büyük özen gösterildiğini kaydetti. Projenin 2015 yılında başlatılan örtü altı yetiştiriciliği teşvik projesinin devamı olduğunu sözlerine ekleyen Koordinatör Yazıcı, işbirliklerinden dolayı Azınlık Bakanlığı ve projenin gerçekleştirildiği tüm belediyelere teşekkürlerini sundu.
TİKA tarafından Karadağ’ın Kuzey bölgesinde başlatılan Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi ile 2015 yılı içerisinde Plav şehrinde Tarım Bölümü mezunu 25 genç girişimciye 25 adet sera dağıtımı gerçekleştirilmişti. Proje çerçevesinde teslim edilen seralar tüm ekipmanlarıyla kurularak üretime hazır halde yetiştiricilere teslim ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.