Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’nın Gözü Kulağı Uganda’da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yeryüzü Doktorları Derneği (YYD) işbirliğinde Uganda’nın başkenti Kampala’da bulunan Uganda İslam Üniversitesi’nin yeni açılacak göz departmanına Azerbaycanlı ve Türk...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’nın Gözü Kulağı Uganda’da
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yeryüzü Doktorları Derneği (YYD) işbirliğinde Uganda’nın başkenti Kampala’da bulunan Uganda İslam Üniversitesi’nin yeni açılacak göz departmanına Azerbaycanlı ve Türk doktorlar tarafından uygulamalı göz katarakt ameliyatı eğitim programı düzenlendi.
TİKA tarafından UATİP-Uganda Azerbaycan Türkiye İşbirliği Projesi kapsamında YYD işbirliğinde Uganda’nın başkenti Kampala’daki Uganda İslam Üniversitesi’ne bağlı özellikle katarakt hastalığının en yaygın bölgesi olarak bilinen İganga şehri bölge hastanesinde (İganga District Hospital) Azerbaycanlı ve Türk doktorlardan oluşan 6 kişilik ekip, eğitim programı süresince FAKO lazerli katarakt ameliyatı ve Extracapsular Cataract Extraction (ECCE) yöntemleri ile toplam 40 hastaya katarakt ameliyatı ve 80 poliklinik göz muayenesi gerçekleştirdi. Programa Türkiye’den 2 göz hastalıkları uzman doktoru ve 1 hemşire ile Azerbaycan Bilesuvar Rayon Merkezi Hastanesi’nden 1 göz hastalıkları doktoru katıldı. Program kapsamında FAKO lazerli katarakt ameliyatı cihazı, optik biometri cihazı ve otorefraktometre, Uganda İslam Üniversitesi’nin göz bölümüne temin edildi.
Uganda İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Kawesa Sengendo, Türkiye ve TİKA tarafından sağlık sektörlerine yapılan eğitim ve tıbbi yardımların ülkelerinin kalkınma ve sağlık alanında önemli yer edindiğini belirterek, bu tür eğitim faaliyetlerinin devam etmesinin insanlık adına olan önemine vurgu yaptı.
Eğitim programının sonunda İganga Bölge Hastanesi Müdürü Dr. James, TİKA ve Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından gerçekleştirilen tıbbi ve eğitim desteğinin ilk defa gerçekleştirilmesinin mutluluğu içerisinde olduklarını, teknik kapasite ve koşullarının iyileştirilerek İganga bölgesinde ihtiyaç duyulan önemli bir eksikliğin giderildiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.