Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Tunus’un Teknik Altyapısına Destek

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika) İle Tunus Cumhuriyeti Hidrolik Sondaj İşleri Genel Müdürlüğü Arasında Teknik İşbirliği Programı Başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Tunus’un Teknik Altyapısına Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Tunus Cumhuriyeti Hidrolik Sondaj İşleri Genel Müdürlüğü arasında teknik işbirliği programı başlatıldı.
Tunus Cumhuriyeti Tarım, Su Kaynakları ve Balıkçılık Bakanlığı’na bağlı olarak 1969 yılında faaliyete başlayan Hidrolik Sondaj İşleri Genel Müdürlüğü, Tunus’un Kasserin, Gafsa, Gabes ve Tunus gibi çeşitli bölgelerinde bulunan merkezleri vasıtasıyla ülke genelinde hidrolik ve sondaj işlerinde kamu hizmeti veriyor. 2016 yılı içerisinde teknik yetersizlikler nedeniyle ertelemek durumunda kaldıkları 21 sondaj projesini gerçekleştirme noktasında kurumsal kapasitelerini arttırabilmek, teknik personel ve mühendislerinin uzmanlaşmasını sağlayabilmek amacıyla TİKA işbirliğinde ekipman desteği ve eğitim programlarının düzenlenmesi planlandı. Bu kapsamda ekipman desteğinin birinci aşaması el aletleri takımları TİKA Tunus Program Koordinasyon Ofisi tarafından temin edilerek, Sondaj İşleri Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Törende konuşan Sondaj İşleri Genel Müdürü, TİKA’nın desteğinden dolayı teşekkür ederek, programın devamını çok önemsediklerini, bu alanda Türkiye’nin deneyimini Tunus’a aktarmak istediklerini ve işbirliğinin artarak devam etmesini temenni ettiklerini ifade etti.
Ekipman desteğinin ikinci ayağını oluşturan teknik sondaj alet ve malzemeleri Ağustos ayı içerisinde teslim edilecek. Teknik işbirliği programı kapsamında yıl içerisinde sondaj teknikleri, teknik araçların kullanımı ve bakımı gibi konularda Türkiye ve Tunus’ta eğitim programları düzenlenerek, Türkiye’nin bu konulardaki tecrübelerini aktarması planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.