Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Tunus’a Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Tunus’ta görevlendirilen öğretim üyelerine Türkçe derslerinde kullanmak üzere ders kitabı, sözlük ve materyal desteğinde bulunuldu.Tunus...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Tunus’ta görevlendirilen öğretim üyelerine Türkçe derslerinde kullanmak üzere ders kitabı, sözlük ve materyal desteğinde bulunuldu.
Tunus Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında eğitim alanında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında iki ülke arasında öğretim üyelerinin karşılıklı olarak değişimi öngörülerek, Türkçe ve Arapça dillerinin lise ve üniversitelerde verilmesi planlandı. Bu kapsamda 2016 yılı itibari ile Türkiye’den Tunus’a gelen yaklaşık 16 Türkçe öğretmeni, çeşitli lise ve üniversitelerde Türk dili eğitimi vermeye başladı. Dersler için Tunuslu öğrencilerin seviyelerine uygun hazırlanan ders kitapları, sözlük ve materyallere ihtiyaç duyuldu. TİKA ve Türkiye’nin Tunus Büyükelçiliği işbirliğinde Tunus’ta görevli Türkçe öğretmenlerinin talepleri üzerine toplam bin 820 kitaptan oluşan ders kitapları, sözlük ve materyaller Tunus Büyükelçiliği’nde öğretmenlere teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.