Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Tunus Handischool Engelli Merkezi’ne donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’un başkenti Tunus’ta engelli ve down sendromlu çocuklara yönelik rehabilitasyon ve bakım hizmeti veren Handischool Engelli Merkezi’ne donanım desteğinde bulunuldu.TİKA,...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’un başkenti Tunus’ta engelli ve down sendromlu çocuklara yönelik rehabilitasyon ve bakım hizmeti veren Handischool Engelli Merkezi’ne donanım desteğinde bulunuldu.
TİKA, Tunus’ta gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Engelli ve down sendromlu çocukların zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başkent Tunus’ta hizmet veren Handischool Özel Eğitim ve Engelli Merkezi’ne TİKA tarafından donanım desteğinde bulunuldu. Zihinsel hafif ve orta dereceli engelli çocukların topluma yeniden kazandırılabilmesini amaçlayan ve 4-16 yaş arası toplam 40 çocuğa hizmet veren Handischool Özel Eğitim ve Entegrasyon Merkezi’nin donanımına ilişkin ekipmanlar ile eğitim, tedavi, kırtasiye ve terapi amaçlı ihtiyaç duyulan malzemeler, TİKA tarafından temin edildi. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törende açıklamada bulunan Tunuslu yetkililer, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, söz konusu işbirliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundular.
Tunus Cumhuriyeti’nde yapılan son istatistiki çalışmalara göre Tunus Sosyal İşler Bakanlığı’na kayıtlı engelli kişi sayısının iki yüz bini geçtiği ve ülke genelinde engelli oranının yüzde 2’nin üzerinde olduğu belirtiliyor. Bu oran içerisinde herhangi bir devlet desteği alabilen engelli sayısının oldukça az olması ve rehabilitasyon merkezlerinin kaynak, donanım ve personel eksikliğine bağlı olarak yeterli etkinlikte hizmet verememesi, engelli kişilerin topluma yeniden kazandırılabilmelerini zora sokuyor. Bu çerçevede Tunus Cumhuriyeti’nde bulunan kamu kurumlarının bu alandaki çalışmaları yetersiz kalarak, engellilere yönelik hizmet veren STK ve derneklerin rolünü arttırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.