Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Tacikistan Yayın Kurumuna ekipman ve donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan’da en çok takip edilen gazete ve radyo kurumuna ekipman ve donanım desteği verdi.TİKA tarafından Tacikistan’da faaliyet gösteren Asia-Plus kamu siyasi gazetesi ve radyosuna...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan’da en çok takip edilen gazete ve radyo kurumuna ekipman ve donanım desteği verdi.
TİKA tarafından Tacikistan’da faaliyet gösteren Asia-Plus kamu siyasi gazetesi ve radyosuna teknik ekipman ve donanım desteğinde bulunuldu. Bu kapsamda faaliyet gösterdiği coğrafyalarda medya projeleri kapsamında önemli çalışmalarda bulunan TİKA tarafından söz konusu gazeteye temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
T.C. Duşanbe Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, yardımı yerinde görmek üzere gazete ve radyo binalarını gezerek incelemelerde bulundu. Gazete yönetimi, yapılan teknik yardım ile çağdaş teknolojiyi takip edebileceklerini ve habercilik çalışmalarını daha etkin bir şekilde yapabileceklerini vurgulayıp TİKA’ya minnettar olduklarını ifade etti.
Radyo yönetimi ise TİKA’nın kurumlarına daha önce de önemli hizmetler gerçekleştirdiğini, bunların asla unutulmayacağını ve işbirliğini her zaman arzuladıklarını belirtti.
Asia-Plus gazetesi 1995 yılından bu yana Tacikistan’da faaliyet gösteriyor. İnternet haberciliği alanında günlük 100 bine yakın ziyaretçisi ile ülke genelinde en çok ziyaret edilen Asia-Plus gazetesi 20 bin civarındaki satışıyla İngilizce, Rusça ve Tacikçe haber yayını yapan gazetesiyle Tacikistan’da en yüksek tiraja sahip olma özelliği taşıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.