Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Sudan’ın Darfur eyaletindeki çiftçilere tohum ve zirai ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan’ın Darfur Eyaletindeki çiftçilere tohum ve zirai ekipman desteğinde bulunuldu.TİKA, Sudan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan’ın Darfur Eyaletindeki çiftçilere tohum ve zirai ekipman desteğinde bulunuldu.
TİKA, Sudan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda tarım ve hayvancılık alanında Sudan’da birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Sudan’ın Darfur Eyaletindeki çiftçilere tohum ve zirai ekipman desteğinde bulunuldu.
Bir tarım ülkesi olan Sudan’da halkın yaklaşık % 86’sı geçimini sulu ve kuru tarımdan sağlıyor. TİKA tarafından temin edilen tohum ve zirai ekipmanlar Darfur Eyaletinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene katılan Sudanlı yetkililer, TİKA’ya bölge tarımına yaptığı katkıdan dolayı teşekkürlerini ileterek Türkiye’nin Sudan’da neredeyse tüm sektörlerde halkın geçimine katkıda bulunduğunu ve özellikle söz konusu tohum ve zirai ekipman projesi ile Darfur’da on binlerce ihtiyaç sahibi çiftçiye umut ışığı olduğunu vurguladılar.
Türkiye’ye sevgi ve muhabbetin konuşma, şiir ve yerel şarkılarla dile getirildiği tören daha sonra halkın temsili olarak canlandırdığı ve tohumdan ürüne geçen evreyi dramatize eden gösteri ve öğrencilerin diğer gösterilerinin ardında sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.