Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Sri Lanka’da çiftçilere ekipman desteği

TİKA, Trincomalee’nin Kinniya bölgesinde geçimini geleneksel yöntemlerle ve tarım faaliyetleriyle sağlayan Müslüman çiftçilere elektrik ve sıvı yakıt ile çalışan pompa desteğinde bulundu.Sri Lanka’da Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları adlı...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA, Trincomalee’nin Kinniya bölgesinde geçimini geleneksel yöntemlerle ve tarım faaliyetleriyle sağlayan Müslüman çiftçilere elektrik ve sıvı yakıt ile çalışan pompa desteğinde bulundu.
Sri Lanka’da Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları adlı örgütün bağımsızlık talebi ile başlayan ve zamanla Sri Lanka iç savaşına dönüşen 40 yıllık savaş sürecinde, 60 bine yakın sivil hayatını kaybetmiş ve 3 milyon insan yerlerinden edilmişti. Sri Lanka’da yaşanan iç savaş esnasında mağdur olan Müslümanlar, sağlanan barış ortamı sonrasında yerleşim yerlerine dönmeye başlamış ancak yeniden entegrasyon sürecinde birçok sorunla karşı karşıya kalmışlardı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sri Lanka’da Müslümanlara yönelik projelerine yenisini ekleyerek, yaşanan iç savaş sürecinde yerlerinden edilen ve 2004 yılında yaşanan tsunami felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan 75 bin Müslümanın yaşadığı Trincomalee’ye bağlı Kinniya’da bir projeye daha imza attı. Yaşanan tsunami faciasının etkilerinin halen devam ettiği Trincomalee’nin Kinniya bölgesinde geçimini geleneksel yöntemlerle ve tarım faaliyetleriyle sağlayan Müslüman çiftçilere TİKA tarafından elektrik ve sıvı yakıt ile çalışan pompalar temin edildi. Kuyulardan elde edilen suların içme ve kullanma amaçlı hanelere ulaşımı da TİKA tarafından sağlandı. Böylece sulu tarım yapma imkanına kavuşan çiftçilerin sürdürülebilir gelir elde etmesi sağlanmış oldu.
Kinniya’da düzenlenen ekipmanların teslim törenine Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar ve TİKA Dakka Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya’nın yanı sıra Kinniya Milletvekili M.S. Thowfeek ve çiftçi aileler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.