Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Somali’deki sel mağdurlarına yardım eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA), Somali’deki sel mağdurlarına yardım elini uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA), Somali’deki sel mağdurlarına yardım elini uzattı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali’de selzedelere gıda yardımında bulunuldu. Somali muson mevsiminin başlaması nedeniyle Şabella Nehri’ne yakın şehirlerde su taşkını ve sel felaketi yaşandı. Nehir kıyısında bulunan Beledweyne ve Jawhar gibi şehirler sel felaketinden en çok zarar gören yerleşim yerleri oldu. Başkent Mogadişu’ya 360 kilometre mesafedeki Beledweyne şehrinde ve çevresindeki yerleşim yerlerinde 200 bine yakın insan sel felaketinden etkilenerek evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Beledweyne şehrinde sel felaketinin yaşanmasından sonra bölgeye ulaşan ve insanlara yardımda bulunan ilk kuruluşlardan birisi TİKA oldu. Türkiye ve Somali halklarının arasındaki dostluk ve kardeşliğin bir göstergesi olarak T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz ve Türk Kızılayı Somali Delegasyonu görevlileri ulaşımın mümkün olmadığı bölgeye helikopter ile ulaşım sağladı ve gıda maddeleri etkili bir organizasyon ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. TİKA, yapılan acil insani yardım organizasyonunda sel felaketinden etkilenen 1000 aileye pirinç, şeker, un, yağ, makarna ve süt tozundan oluşan 40 ton gıda maddesini teslim etti. Sel felaketinden etkilenen insanlara Türk Kızılayı tarafından da gıda dağıtımı yapıldı.

Sel felaketinin bölgede Türk Heyetini Hir-Şabella Federal Bölge Cumhurbaşkanı Muhammed Ware ve Somalili bakanlar karşıladı. Türk Heyetinin çok hızlı bir şekilde felaket bölgesine ulaşmasından ve yardım dağıtmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ware, ’’Türkler yine gerçek kardeşimiz olduklarını gösterdi. Sizi yanınızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz’’ dedi.

Sel felaketinin etkisini sürdürdüğü bölgede yağmur yağışları devam ediyor. Nehir boyunca bütün yerleşim yerlerinin ve tarım arazilerinin su ile kaplandığı bölgede, evlerini terk eden insanların tekrar evlerine dönmeleri zaman alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.