Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Somali’de Yaşayan Sığınmacılara İnsani Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), El Nino’nun olumsuz etkilerinin en çok hissedildiği Somali’nin Puntland Eyaleti Bosaso şehrinde kuraklık ve açlıktan etkilenen köylüleri ve çatışmalardan kaçan sığınmacıları...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), El Nino’nun olumsuz etkilerinin en çok hissedildiği Somali’nin Puntland Eyaleti Bosaso şehrinde kuraklık ve açlıktan etkilenen köylüleri ve çatışmalardan kaçan sığınmacıları unutmadı.
TİKA, Somali ve çevre ülkelerde yaşanan çatışmalardan kaçan sığınmacıların yaşadığı Puntland Eyaletinin Bosaso şehrinde insani yardımda bulundu. TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, El Nino’nun sebep olduğu kuraklık nedeniyle bölgede temel gıdaya erişimde sorunlar yaşandığına ilişkin gelen talepler üzerine, Bosaso şehrine giderek yerinde inceleme yaptıklarını ve acil ihtiyaç sahiplerini belirleyerek temel gıda paketi dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Pirinç, makarna, yağ, un ve şekerden oluşan temel gıda yardımı paketlerinin bin 150 sığınmacı aileye ulaştırıldığı, insani yardım projesinden yaklaşık 10 bin sığınmacının yararlandığı belirtildi.
TİKA, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Dünyanın her yerine uzanıp, nerede bir dertli varsa Türkiye olarak oraya gidip az veya çok yardımda bulunacağız’ vizyonu doğrultusunda, dünyanın dört bir tarafında dertlilere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine Türkiye’nin yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Somali’de 2011 yılında doğrudan acil insani yardımlar ile başlayan TİKA faaliyetleri, idari ve sivil altyapıların geliştirilmesi, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.