Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Senegal’e Sağlık Ve Veterinerlik Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve CACSUP işbirliğinde Senegal’in Kazamans bölgesinde “Herkes için Sağlık” sloganıyla sağlık taraması gerçekleştirildi.TİKA tarafından Senegal’in Kazamans bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve CACSUP işbirliğinde Senegal’in Kazamans bölgesinde “Herkes için Sağlık” sloganıyla sağlık taraması gerçekleştirildi.
TİKA tarafından Senegal’in Kazamans bölgesinde CACSUP işbirliğinde sağlık ve veterinerlik taraması gerçekleştirildi. Söz konusu proje, düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene, TİKA ve CACSUP yetkililerinin yanı sıra kaymakamlık, belediye yetkilileri, köy muhtarları ve bölgenin ileri gelenleri katıldı. Bölgede 8 doktor, 3 eczacı, 6 veteriner, 2 ebe, 2 hemşire ve 1 sosyal hizmet görevlisinden oluşan sağlık ekibi sağlık taramaları gerçekleştirdi. Bölge için stratejik konumda bulunan Talloum ve Diembering köylerinde gerçekleştirilen sağlık taramalarından 3 bin 600’ün üzerinde insan, veterinerlik taramalarından ise 300’ün üzerinde hayvan faydalandı. Ayrıca proje kapsamında tedavi amaçlı ilaç dağıtımı da yapıldı.
Yetkililer, yaptıkları açıklamada sağlık ve veteriner taramalarının önemine değinerek, TİKA’ya böyle bir faaliyette bulundukları için şükranlarını sundular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.