Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan, Senegal’de sebze bahçelerine tarım ekipmanı desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Projet d’Appui a la Petite Irrigation (PAPIL) işbirliğinde hazırlanan “Kolda’da Çiftlik Kurulumu” projesi kapsamında Senegal’in Kazamans Bölgesi’nde Kolda ili...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Projet d’Appui a la Petite Irrigation (PAPIL) işbirliğinde hazırlanan “Kolda’da Çiftlik Kurulumu” projesi kapsamında Senegal’in Kazamans Bölgesi’nde Kolda ili kırsalında yer alan beş adet kamuya ait arazide kurulu sebze bahçesinin iyileştirilerek, tarımsal faaliyete hazır hale getirilmesi amacıyla tarım aleti desteğinde bulunuldu.
Afrika’da modern tarım yöntemlerinin nüfusun büyük bölümü tarafından bilinmemesi ya da ekonomik imkansızlıklar sebebiyle yoğun tarım yapılamadığı için tarımsal üretim kırsal kesimde, köylerde aile tipi üretim modeli şeklinde geleneksel yöntemlerle icra ediliyor.
Bu kapsamda, Senegal hükümetinin uygulamakta olduğu "Yükselen Senegal Planı" kapsamında, tarım sektörünün sübvanse edilmesi önemli bir yer tutuyor. PAPIL (Projet d’Appui a la Petite Irrigation) Küçük Sulamaya Destek Projesi, Senegal’de tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla, 2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.
Bu kapsamda, TİKA-PAPIL işbirliği çerçevesinde hazırlanan “Kolda’da Çiftlik Kurulumu” projesinin ilk ayağında, Senegal’in Kazamans Bölgesi’nde Kolda ili kırsalında yer alan beş adet kamuya ait arazide kurulu sebze bahçesinin iyileştirildi. Tarımsal faaliyete hazır hale getirilmesi amacıyla sulama aleti, tırmık, sebze tohumları, fideler ve tarım malzemeleri temin edilip, PAPIL’e teslim edildi. Projenin ikinci ayağında ise, su kuyuları ve havzaları inşa edilmesi planlanıyor. Proje sayesinde bölgede ciddi bir tarımsal kalkınma hedeflenirken, doğrudan 368 kadının da tarımsal faaliyetlerde bulunarak bölge ekonomisinin bir parçası olması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.