Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Pakistan’a mesleki eğitimde destek

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Pakistan’ın Lahor şehrinde bulunan tekstil mesleki eğitim merkezine donanım desteğinde bulunularak, merkezde görev yapacak eğiticiler için eğitim programı düzenledi.TİKA, Pencap Hükümeti...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Pakistan’a mesleki eğitimde destek
Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Pakistan’ın Lahor şehrinde bulunan tekstil mesleki eğitim merkezine donanım desteğinde bulunularak, merkezde görev yapacak eğiticiler için eğitim programı düzenledi.
TİKA, Pencap Hükümeti Teknik ve Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü (TEVTA) ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Pakistan’daki mesleki eğitime destek veriyor. Tekstil mesleki eğitim alanında verilen eğitim ile Pakistan tekstil sektöründeki işgücünün niteliğinin arttırılması ve Türkiye’nin sahip olduğu bilgi ve tecrübenin paylaşılması hedefleniyor. Tekstil Mesleki Eğitim Projesi kapsamında TEVTA tarafından mesleki eğitim merkezi olarak planlanan merkezin içerisinde tekstil eğitimlerinin verileceği denim hazır giyim, denim kuru işlem ve denim yaş işlem alanlarını içeren 3 laboratuvar/atölye kurulması süreci devam ediyor. TİKA tarafından laboratuvar/atölyelerin etkin bir biçimde faaliyet göstermesi için donanım desteği ve insan kaynağının eğitilmesine dair merkezde görev alacak eğiticilerin eğitimine destek sağlandı. İki aşamalı olarak gerçekleştirilmesi planlanan eğitim desteğinin ilk etabında, her birimden (hazır giyim atölyesi, yaş işlem atölyesi, sprey-reçine, parça boyama, kuru işlem atölyesi ve lazer bölümü) 2’şer kişi olmak üzere toplam 12 Pakistanlı İstanbul ve Tekirdağ’da teorik ve pratik eğitim yanı sıra çeşitli atölye/fabrika ziyaretleri ile Türk tekstil sanayisi hakkında bilgi edindi. İkinci etapta ise merkezde verilecek eğitimlerde yer almak, izleme/değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 6 uzman Pakistan’da görevlendirildi. Projenin ikinci kısmında Pakistanlı eğiticilerin pratik eğitimlerinin yerinde desteklenmesi hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.