Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Özbekistan’da Bal Üretiminin Geliştirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve UNDP işbirliğinde Özbekistan’da Arılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Karakalpakistan bölgesindeki çiftçilere arı kovanı dağıtıldı.Aral Gölü’nde çevre felaketinin...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve UNDP işbirliğinde Özbekistan’da Arılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Karakalpakistan bölgesindeki çiftçilere arı kovanı dağıtıldı.
Aral Gölü’nde çevre felaketinin etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak TİKA tarafından gerçekleştirilen projelere bir yenisi daha eklendi. TİKA ile UNDP Özbekistan Temsilciliği işbirliğinde Karakalpakistan’da yürütülmekte olan Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Nukus ve Kıpçak Orman Çiftlikleri’nde kurulan arıcılık ürünleri işleme tesislerinin açılışları gerçekleştirilerek, çiftçilere arı kovanı dağıtımı yapıldı. Törene TİKA Özbekistan Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, UNDP Özbekistan Temsilcisi Farid Garahanov, Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti kamu kurumlarından temsilciler, çiftçiler ve medya mensupları iştirak etti.
Törende konuşan UNDP Özbekistan Temsilcisi Farid Garahanov, proje kapsamında TİKA ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, projenin bölge halkının yaşam standartlarının iyileştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.
TİKA Özbekistan Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise, Türkiye’nin dünyanın dört bir yanına uzanan yardım elinin bu defa dost ve kardeş ülke Özbekistan’ın Karakalpakistan bölgesine uzandığını kaydederek, projenin işsizliğin azaltılması ve bölge halkının gelir seviyesinin artırılması bakımından önemli olduğunu vurguladı.
Törenin ardından arıcılık ürünleri işleme tesisleri ile kovanların bulunduğu mekânlar gezilerek, çiftçilerin bal üretimi ve arıların beslenmesine ilişkin yürüttükleri faaliyetler yerinde incelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.