Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Nijerli Arıcılara Eğitim Desteği

En az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ve gelir artırıcı faaliyetlerin yaygınlaştırılmasına önemli ölçüde ihtiyacın bulunduğu Nijer’in hem yetersiz beslenme hem de işsizlikle mücadelesine katkı sağlayacak eğitim projesi Türk...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Nijerli Arıcılara Eğitim Desteği

En az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ve gelir artırıcı faaliyetlerin yaygınlaştırılmasına önemli ölçüde ihtiyacın bulunduğu Nijer’in hem yetersiz beslenme hem de işsizlikle mücadelesine katkı sağlayacak eğitim projesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirildi.

TİKA, Nijer’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Nijer Cumhuriyeti Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı’nın ilgili personeli ve mahalli arıcılık birlikleri üyelerinden oluşan yedi kişilik bir grup Ordu’ya gelerek Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde beş gün süre ile eğitim aldı.

Enstitü teknik personelleri tarafından Nijerli katılımcılara verilen "Türkiye’de Arıcılık Faaliyetleri, Arı Yetiştiriciliği, Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi, Kovan Yapımı ve Atölye Uygulamaları, Arı Ürünleri Analizleri Laboratuvar Uygulamaları" konulu teorik eğitimlere ek olarak katılımcılar çeşitli alanlardaki uygulamaları da Enstitü bünyesinde gözlemleme imkanı buldular. Program Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği,özel sektöre ait temel petek yapım ünitesi ve arıcı ziyaretleri ile de zenginleştirilmiş, programın son gününde ise Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Enstitü Müdürü Feyzullah Konak ile birlikte heyeti makamında kabul etti.

Eğitimlerini tamamlayan heyet üyeleri, eğitim programında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ülkelerine döndüler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.