Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Nepal’deki Müslüman Kadınlara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nepal’in başkenti Katmandu’da faaliyet gösteren Nepal Muslim Women Welfare Society’ye 400 kadına meslek edindirmelerinde yardımcı olmak üzere ekipman ve malzeme desteğinde...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Nepal’deki Müslüman Kadınlara Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nepal’in başkenti Katmandu’da faaliyet gösteren Nepal Muslim Women Welfare Society’ye 400 kadına meslek edindirmelerinde yardımcı olmak üzere ekipman ve malzeme desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından Nepal’deki Müslüman kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını arttırmayı amaçlayan kuruluşa, Hintli kadınların kaşlarının ortasına yaptırdıkları süs anlamına gelen tikka/bindi ve geleneksel Nepal ayakkabıları üretiminde kullanılmak üzere çeşitli ekipman ve altı ay yetecek miktarda malzeme temin edildi.
TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar ile seri olarak üretilmesi planlanan tikka/bindi vasıtasıyla hem üretim aşamasında, hem de satış aşamasında çalışacak olan bayanlara gelir elde etme imkânı sağlanacak.
Geleneksel Nepal terlik ve ayakkabıları hediye amaçlı olarak daha çok turistlere yönelik olarak üretiliyor. Ekonomisi büyük ölçüde turizm, işçi geliri ve dış yardımlara bağlı olan Nepal’de geleneksel Nepal terlik ve ayakkabılarının satışı ve üretimi de kadınların ekonomiye katkıları açısından önem arz ediyor.
TİKA tarafından temin edilen ekipman ve malzemeler Nepal Kültür, Turizm ve Sivil Havacılık Bakanı Aananda Prasad Pokharel ve TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş’ın katıldığı törenle yetkililere teslim edildi. Törende konuşan Pokharel, yardımlarından dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiklerini, TİKA’nın Nepalli kadınlara yönelik faaliyetlerinin devam etmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş ise yaptığı konuşmada şimdilik sadece Katmandu’da başlatılan projenin, Nepal geneline yayılmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti. Projenin sürdürülebilir olmasının öneminin vurgulandığı tören düzenlenen dans gösterileri ve temsiller ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.