Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Namibyalı çiftçilere ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın ilk iskan çiftliklerinden olan Uitkomst Çiftliği’nde yaşayan San halkına tarım ekipmanı desteğinde bulunuldu.Namibya’nın ilk iskan çiftliklerinden olan,...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın ilk iskan çiftliklerinden olan Uitkomst Çiftliği’nde yaşayan San halkına tarım ekipmanı desteğinde bulunuldu.
Namibya’nın ilk iskan çiftliklerinden olan, 2006 yılında 7 bin hektar arazi üzerinde tesis edilmiş Uitkomst Çiftliği’nde yaşayan Sanlara tarım ekipmanı desteği verildi. TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar Uitkomst Çiftliği’nde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Geri Kalmış Topluluklardan (Marginalized People) Sorumlu Bakan Yardımcısı Royal J.K., TİKA Windhoek Koordinatörü Cüneyt Esmer, Uitkomst İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile çiftlik halkı katıldı.
Törende konuşan TİKA Windhoek Koordinatörü Esmer, TİKA’nın San halkını özellikle önemsediğini, topluluğun kalkınması için bundan sonra da destek olmaya devam edeceğini ifade etti.
Geri Kalmış Topluluklardan (Marginalized People) Sorumlu Bakan Yardımcısı Royal J.K. ise, TİKA’nın Namibya’da en efektif çalışan kalkınma ajansı olduğunu belirterek, kendilerine büyük katkı sunduğunu, birçok muadil kurum gibi söz verip unutmadığını ve projeleri çok büyük bir süratle gerçekleştirdiğini kaydetti. Bundan sonraki dönemde projeleri kendilerinin de Bakan Yardımcısı olarak bizzat takip edeceğini ifade eden Bakan Yardımcısı Royal J.K, TİKA ile çok daha güçlü bir işbirliği tesis edeceklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.