Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Namibya’da Hardap Bölgesi’ndeki okullara laboratuvar desteği

Namibya’nın Hardap Bölgesi’nin Başkenti Mariental’de bulunan D.D. Guibeb İlkokulu ve Mariental’in yaklaşık 110 kilometre batısında yer alan Maltahohe şehrinde bulunan Daweb İlkokuluna, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Namibya’nın Hardap Bölgesi’nin Başkenti Mariental’de bulunan D.D. Guibeb İlkokulu ve Mariental’in yaklaşık 110 kilometre batısında yer alan Maltahohe şehrinde bulunan Daweb İlkokuluna, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından laboratuvar inşa edildi.
Namibya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Katrina Hanse-Himarva’nın talepleri üzerine Hardap Bölgesi’nde bulunan iki okula laboratuvar inşa edildi. Hardap Bölgesel Başkenti Mariental’de bulunan, Namibya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Katrina Hanse-Himarva’nın ilkokulu eğitimini aldığı D.D. Guibeb İlkokuluna TİKA tarafından inşa edilen bilgisayar laboratuvarı 40 öğrencinin eğitim görebileceği bir şekilde dizayn edildi. Öte yandan Mariental’in yaklaşık 110 kilometre batısında yer alan Maltahohe şehrinde bulunan Daweb İlkokuluna ise TİKA tarafından fen laboratuvarı tesis edildi.
Laboratuvarların resmi açılışı, Namibya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Katrina Hanse-Himarva’nın her iki okulda da iştirak ettikleri törenlerle gerçekleştirildi. Törenlere Namibya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Katrina Hanse-Himarva’nın yanı sıra T.C. Windhoek Büyükelçisi Deniz Çakar, TİKA Windhoek Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve okulların dahil olduğu seçim bölgeleri bölgesel milletvekilleri ile TİKA yetkilileri de katıldı. Ayrıca, D.D. Guibeb İlkokulu için tesis edilen bilgisayar laboratuvarı açılışına, Hardap Bölge Valisi Esme Sophia Isaac da katıldı.
Törende, T.C. Windhoek Büyükelçisi Deniz Çakar, Namibya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Katrina Hanse-Himarva ve Hardap Bölge Valisi Esme Sophia Isaac yapılan yardımdan dolayı TİKA’ya teşekkürlerini içeren konuşma yaptı.
Namibya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Katrina Hanse-Himarva, konuşmasında TİKA’nın yüzlerce kilometre uzaklardan gelerek, ülkelerinin sorunlarına çözüm aradığını belirterek, TİKA ve Türkiye’ye şükranlarını sundu. Himarvai, TİKA’nın kendilerinden talepleri aldıktan hemen sonraki hafta talepler için bölgeleri ve okulları yerinde inceleyerek bir rapor sunduğunu ve süratle işlemlere başladığını hatırlatarak, TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.