Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Myanmar’a Destek

TİKA, Myanmar Program Koordinatörü Abdulahad Kökdağı, "TİKA’nın kadınlara hizmet veren STK’lara yönelik işbirliği projeleri tüm dünyada milyonlarca kadının yardımına yetişiyor ve TİKA, Myanmar’da da bu tür vakıfların her zaman...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA, Myanmar Program Koordinatörü Abdulahad Kökdağı, "TİKA’nın kadınlara hizmet veren STK’lara yönelik işbirliği projeleri tüm dünyada milyonlarca kadının yardımına yetişiyor ve TİKA, Myanmar’da da bu tür vakıfların her zaman yanında olacak" dedi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Myanmar’ın Yangon kentinde faaliyet gösteren Sisters of the Good Shepherd Vakfı’na dikiş kurslarında kullanılmak üzere dikiş makineleri, revirde kullanılmak üzere çeşitli tıbbi cihazlar ve enformasyon cihazları desteğinde bulunuldu.
Güney Doğu Asya ülkesi olan Myanmar’da TİKA’nın kadınlara yönelik projeleri devam ediyor. Sisters of the Good Shepherd Derneği ülkede kadınlara yönelik insan kaçakçılığına karşı bilinçlenme eğitimi, evlerinden olan kadınlara konaklama, küçük şehirlerden Yangon’a tedavi görmeye gelen kadınları tedavileri süresince konaklama, meslek edindirme kursları ve ücretsiz sağlık hizmetleri gibi hizmetler veriyor. Bu kapsamda TİKA tarafından önemli çalışmalar gerçekleştiren Sisters of the Good Shepherd Derneği’ne dikiş kurslarında kullanılmak üzere dikiş makineleri, revirde kullanılmak üzere çeşitli tıbbi cihazlar ve enformasyon cihazları temin edildi.
TİKA tarafından temin edilen cihazlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törende konuşan proje yürütücüsü Benedicta Philip, Türk halkına yaptıkları yardımlardan ötürü müteşekkir olduklarını belirterek, “Kötülüğe karşı mücadele evrenseldir. Bu mücadelemizde bizimle işbirliği yapan TİKA’ya minnettarız” ifadeleri kullandı. TİKA Myanmar Program Koordinatörü Abdulahad Kökdağı ise törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın kadınlara hizmet veren STK’lara yönelik işbirliği projelerinin tüm dünyada milyonlarca kadının yardımına yetiştiğini ve TİKA’nın Myanmar’da da bu tür vakıfların her zaman yanında olacağını vurguladı.
Yaptığı yardımlarda din, dil ya da cinsiyet ayrımı gözetmeyen TİKA, Myanmar’daki projelerini, eğitim, tarım ve sağlık alanlarında sürdürerek daha da kapsamlı hale getirmeyi amaçlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.