Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Moğolistan’da engelli vatandaşlara çadır yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da yaşayan evsiz engelli vatandaşlara çadır desteğinde bulunuldu.Ulanbator’da engelli vatandaşlara yönelik faaliyet gösteren Buyanbat...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da yaşayan evsiz engelli vatandaşlara çadır desteğinde bulunuldu.
Ulanbator’da engelli vatandaşlara yönelik faaliyet gösteren Buyanbat Sivil Toplum Kuruluşu ve Moğolistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tespit edilen evsiz, yoksul ve engelli 6 aileye, beş duvarlı ve mobilyalı, tam donanımlı Moğol çadırı temin edildi. TİKA tarafından temin edilen çadırlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
Teslim törenine, TİKA Ulanbator Koordinatörü Veysel Çiftci, TİKA Ulanbator Koordinatör Yardımcısı Ömer Gündoğdu, T.C. Ulanbator Büyükelçiliği 3. Katip İbrahim Şahin, Sosyal İşleri Koordinatörü Halil Tokul, Buyanbat Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Tunerev Buyanbat ve engelli vatandaşlar katıldı.
TİKA Ulanbator Koordinatörü Çiftci, teslim töreninde yaptığı konuşmada, TİKA’nın bu sene içerisinde engellilere yönelik gerçekleştirdiği projelerden bahsederek, bugünkü projenin toplum içindeki engelli vatandaşlara yönelik farkındalık kazandıracağını ifade etti.
Buyanbat Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Tunerev ise engelli vatandaşların barınma ihtiyacına yönelik projeden duyduğu memnuniyetini ifade ederek, Türk halkına ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.