Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Moğolistan Kültür Ve Sanat Üniversitesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 20 yıldır radyo, televizyon ve sinema alanında Moğol sanatçılarının yetiştirildiği tek devlet kurumu konumunda olan Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo,...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 20 yıldır radyo, televizyon ve sinema alanında Moğol sanatçılarının yetiştirildiği tek devlet kurumu konumunda olan Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesi’ne, modern bir multimedya laboratuvarı kuruldu.
Gerçekleştirilen projeyle, yaklaşık 900 öğrenciye yükseköğretim ve eğitim hizmeti veren Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesi’ne beş adet özel çizim bilgisayarı ve bununla ilgili ekipman TİKA tarafından temin edilerek modern bir multimedya laboratuvarı kuruldu.
TİKA tarafından sağlanan destekle Moğolistan genelinde hızla gelişmekte olan, medya alanı için nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlanması ve bu alanda eğitim-öğretim hizmeti veren Kültür ve Sanat Üniversitesi’nin eğitim kapasitesinin arttırılması için katkıda bulunması bekleniyor.
Moğolistan’da medya sektörünün desteklenmesi, öğrencilerin yaratıcı zekasının arttırılması, bu alanda dünya çapında rekabet edebilecek nitelikli elemanlarının yetiştirilmesine faydalı olacağı düşünülen proje çerçevesinde kurulan laboratuvar öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Multimedya laboratuvarının açılış törenine Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ç. Altantsetseg, Kültür ve Sanat Araştırma Enstitüsü Başkanı B. Baatarkhuu, Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesi Dekanı. D. Odsuren, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftci ile Moğol öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.
’’MEDYANIN DOĞRU ELLERDE OLMASI ÇOK ÖNEMLİ’’
Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ç. Altantsetseg konuşmasında, Moğolistan ve Türkiye arasında kökleri çok eskilere dayanan tarihi ve kültürel bağlar olduğunu vurguladı. Moğolistan’da son yıllarda birçok yeni televizyon ve radyo kurumları kurulduğunu ifade eden Altantsetseg bu doğrultuda medya alanında çalışacak olan elemanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Altantsetseg konuşmasının sonunda Moğolistan medya alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve ülkenin geleceği olan öğrencilere yaptığı önemli katkıdan dolayı TİKA’ya ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.
Moğolistan’ın eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar hemen hemen her sektöründe TİKA’nın çeşitli proje/faaliyetler gerçekleştirilmekte olduğunu vurgulayan TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er globalleşmenin yaşandığı, elektronik bir köy olarak nitelenen günümüz dünyasında medya sektörünün öneminden bahsetti. Genelde dünyada özelde Moğolistan’da medyanın doğru ellerde olmasının sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten TİKA Başkan Yardımcısı Er, projeye konu olan multimedya laboratuvarının söz konusu sektörünün gelişmesi ve eğitimli, bilgili öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayacağından emin olduğunu belirtti. Er, Moğolistan halkı için TİKA’nın eğitim sektörü ve diğer alanlarda da çeşitli projelerinin devam edeceğini kaydederek sözlerini tamamladı. (BC -FD-CO-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.