Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Maş Fasulyesi Yetiştiricilerine Tohum Desteği

TİKA ve Burkina Faso L’Association Belwet Derneği işbirliğinde Mung Bean-Maş Fasulyesi Yetiştiriciliği Projesi gerçekleştirildi.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve L’Association Belwet Derneği işbirliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA ve Burkina Faso L’Association Belwet Derneği işbirliğinde Mung Bean-Maş Fasulyesi Yetiştiriciliği Projesi gerçekleştirildi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve L’Association Belwet Derneği işbirliğinde Burkina Faso’da gerçekleştirilen Mung Bean- Maş Fasulyesi Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 200 üreticiye tohum desteğinde bulunuldu.
Afrika ülkelerinin vazgeçilmez tahılı olan Mung Bean Maş Fasulyesi yetiştiriciliği özellikle kırsal alanda yaşayan üreticiler için gelir getirici olması bakımından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda TİKA ve L’AssociationBelwet Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Mung Bean Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, 25 bin 500 hektar alanda maş fasulyesi yetiştirilmesi amacıyla 200 üreticiye tohum desteği sağlandı. TİKA ve L’Association Belwet Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen söz konusu projeyle üreticiler, yılda 2 kez ürün alabilecekler.
L’Association Belwet Derneği Başkanı LarléNaabaTigré, proje kapsamında verilen destek için Türkiye Cumhuriyeti Devletine, TİKA ve Burkina Faso Türkiye Büyükelçiliği’ne teşekkürlerini sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.