Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Macaristan’a tıbbi ekipman desteği

Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, "TİKA tarafından verilen bu desteğin kardeşin kardeşe bir desteği olarak görülmesi gerekiyor. Bu tür yardımlar insani yardımlardır, Türkiye insani yardımlar konusuna her zaman büyük...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, "TİKA tarafından verilen bu desteğin kardeşin kardeşe bir desteği olarak görülmesi gerekiyor. Bu tür yardımlar insani yardımlardır, Türkiye insani yardımlar konusuna her zaman büyük önem veriyor bunun en güzel örneği de mülteci krizinden dolayı Türkiye’ye sığınan 2,6 milyon Suriyeli’dir" dedi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan’ın Szentendre şehri sağlık kurumlarına tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu. Destek kapsamında Szentendre Sağlık Kurumlarına ameliyat masası, anestezi cihazı, 4 adet yatak ucu hasta takip monitörü, pansuman el arabası, sterilizasyon kutuları, 2 adet hasta yatağı, 1 kan pıhtılaşması kontrol cihazı ve fizik tedavi cihazı temin edildi. Temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Szentendre Sağlık Kurumlarında gerçekleştirilen törene Szentendre Belediye Başkanı Miklos Verseghi-Nagy, Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Macaristan’ın eski Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Szentendre Belediyesi Sağlık Kurumları Müdürü Annamaria Pazmany ile Türk işadamları ve davetli misafirler katıldı.
Szentendre Belediye Başkanı Miklos Verseghi-Nagy konuşmasında orta Macaristan bölgesinden başvuru yapılabilen fonlar açısından fazla şanslarının olmadığını, Avrupa Birliğinin politikalarından dolayı bu bölgeye kaynak ayırmadığını, ancak geliştirilmesi gereken çok şeyin bulunduğunu ifade ederek, “TİKA ve Türk dostlarımız bunun farkında” diye konuştu. Nagy, konuşmasının devamında cerrahi ünitesi için aldıkları yardımın bedelini söz konusu cihazları ihtiyacı olan insanlara yardım ve hizmet ederek ödeyeceklerini belirterek, TİKA ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin örnek oluşturduğunu söyledi.
"Yapılan bu destek, iki milletin geçmişteki sorunları nasıl kardeşliğe dönüştürmüş olduğunun güzel bir örneği"
Szentendre Belediyesi Sağlık Kurumları Müdürü Pazmany ise kendilerine yapılan desteğin iki milletin geçmişteki sorunları nasıl kardeşliğe dönüştürmüş olduğunun güzel bir örneği olduğunu kaydetti. Verilen desteğin zamanlamasına dikkat çeken Pazmany, yapılan yardımın birçok önemli eksikliği giderdiğini belirterek, geleceğe yönelik planlamalar yapmalarına olanak verdiğini vurguladı. TİKA’nın almış olduğu ekipmanlarla yeni bir septik ameliyathane kurulmuş olduğunun altını çizen Pazmany, ayrıca yardım sayesinde şimdiye kadar sağlık kurumlarında eksik olan merkezi sterilizasyon sisteminin de oluşturulması ve uygulanmasının mümkün olduğunu belirtti.
Budapeşte Büyükelçisi Fakılı da Türklerin Macarlara kardeş olarak baktıklarını söyleyerek, TİKA tarafından verilen bu desteğin de kardeşin kardeşe bir desteği olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Bu tür yardımların insani yardım sayıldığını belirten Fakılı, Türkiye’nin insani yardımlar konusuna her zaman büyük önem verdiğini ifade ederek bunun en güzel örneğinin mülteci krizinden dolayı Türkiye’ye sığınan 2,6 milyon Suriyeli olduğunu söyledi. Açılış töreni TİKA tarafından temin edilen tıbbi cihazların Szentendre Sağlık Kurumlarına teslim edilmesi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.