Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Kosova’da Tarım Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova’nın yedi büyük belediyesinden biri olan ve ekonomisinde tarım alanında öncü sektörlerden biri olduğu Gilan Belediyesi’nde 40 çiftçiye tarım makineleri sağlandı.Uygun...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova’nın yedi büyük belediyesinden biri olan ve ekonomisinde tarım alanında öncü sektörlerden biri olduğu Gilan Belediyesi’nde 40 çiftçiye tarım makineleri sağlandı.
Uygun iklim şartları ve tarıma elverişli topraklara sahip olan Gilan Belediyesi’nde tarım makinelerinin eksikliği ve var olanların eski olması nedeniyle tarım teknolojisinin geliştirilmesine öncelik verilen alanlardan biri konumunda. Bu kapsamda Kosova’nın ekonomik kalkınması konusunda en önemli sektörlerden olan tarım sektörünün geliştirilmesi çerçevesinde, bölgede üretimi uygun olan tarla bitkileri üretim alanlarının artırılması, üretim teknolojisinin geliştirilmesi ve istihdam oluşturma noktasında geçimlerini tarım sektöründen sağlayan toplamda 40 çiftçiye yönelik olmak üzere tarım ekipmanı (toprak mikseri-freze, 24 diskli tırmık, diskli çayır biçme makinesi ve saman toplama makinesi) temin edildi. Üretim teknolojisinin geliştirilmesi ile yapılan işin maliyeti düşürülerek, toprağın ekim vaktine yetişmesi, yabancı otlarla mücadele edilmesi ve ekimin zamanında yapılması sağlanacak.
Makinelerin çiftçilere teslim edilme töreninde konuşan Gilan Belediye Başkanı Lutfi Haziri, tarım, eğitim, güvenlik ve diğer sektörlerde verilen devamlı destekler nedeniyle Türkiye hükümetine ve TİKA’ya teşekkür etti. Haziri, çiftçilere seslenerek, “Toprağını işlemeyen hiç kimse bağımsız olmaya çalışmasın, Allah bize verimli topraklar nasip etti, bereketini almak için ise çok çalışmalıyız” dedi.
TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ise Kosova’nın yüksek bir tarım potansiyeli olduğunu, TİKA’nın da bu kapsamda tarım alanında Kosova’yı desteklemeye devam edeceğini söyledi. Ümütlü, iki millet arasında bulunan kardeşlik duygusunun önemine değindikten sonra bu kardeşliği Türkiye’ye giden, Türkiye kurumlarıyla temas edenlerin çok iyi gördüğünü ve tecrübe ettiğini dile getirdi.
Programın sonunda Gilan Belediyesi, projeden ötürü TİKA’ya teşekkür belgesi takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.