Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Kırgızistan’da kadınlara destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’ın Oş şehrindeki dar gelirli kadınlara destek olmak amacıyla dikiş atölyesi açtı.Hazır giyim ürünlerinin orta gelir seviyesindeki aileler için bile yüksek fiyatlı...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Kırgızistan’da kadınlara destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’ın Oş şehrindeki dar gelirli kadınlara destek olmak amacıyla dikiş atölyesi açtı.

Hazır giyim ürünlerinin orta gelir seviyesindeki aileler için bile yüksek fiyatlı olduğu Kırgızistan’da birçok kadın evde dikiş yaparak hem kendi ailelerinin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de ürettikleri kıyafetleri pazarlarda satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Ancak dikiş makinesi fiyatlarının da yüksek olması nedeniyle üretim için gereken donanımlar her aile için ulaşılabilir durumda olmuyor. TİKA, Sosyal Girişimcilik ve Kalkınma Vakfı iş birliğinde dar gelirli ailelerin ücretiz olarak yararlanabileceği dikiş atölyesi kurma fikrini hayata geçirdi. Kurulan atölyenin Kırgızistan ve Kazakistan’da faaliyet gösteren çeşitli markalar adına fason üretim yaparak katma değer üreten bir merkez olması planlanıyor. Bu kapsamda dar gelirli ailelerden seçilen 12 kadına dikiş eğitimi verilerek, dikiş atölyesinde maaşlı olarak çalışması sağlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.