Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Kiev Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi’ne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna sağlık sektörüne sağlanan destek kapsamında Kiev Şehri Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.TİKA’nın desteği...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna sağlık sektörüne sağlanan destek kapsamında Kiev Şehri Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.
TİKA’nın desteği ile merkezin istatistik, muhasebe ve sterelizasyon bölümlerinin tadilatı gerçekleştirildi. Açılış törenine Svyatoşın Semti Devlet İdaresi Başkanlığı Temsilcisi Oleksiy Mıkhaylov, Svyatoşın Semti Devlet İdaresi Sağlık Müdürü Natalya Krıştal, Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi Müdürü Bogdan Podlujnıy, Ukrayna Tıp Kulübü Başkanı İvan Soroka, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ve Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi uzmanları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi Müdürü Bogdan Podlujnıy TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, söz konusu katkının merkez idaresi ile çalışanları için önemini vurguladı. Merkezin Ukrayna’da uygulanan sağlık reformu neticesinde teşhis koyulmasında a rol oynayan ve sağlık sisteminin ikinci basamağı olan kurumlardan olduğunu açıklayan Podlujnıy, bütçe yetersizliğinden ötürü uzun yıllardır merkezin sorunlarının çözüme kavuşturulamadığını belirtti. Merkezin problemlerine kısa süre içerisinde fiili bir yardımda bulunduğu için TİKA’ya teşekkür ettiğini tekrarladı.
Svyatoşın Semti Devlet İdaresi Başkanlığı Temsilcisi OleksiyMıkhaylov, Ukrayna ve özellikle Kiev Şehrinin sağlık sektörüne verdiği destek için TİKA’ya teşekkür ettiğini belirterek, yapılan işbirliğin gelecekte de devam etmesini temenni ettiğini iletti.
Ukrayna Tıp Kulübü Başkanı İvan Soroka, devleti güçlü kılan eğitim ile kültürün yanı sıra sağlık sektörünün de önemine değinerek, sağlık kurumlarının altyapısının iyileştirilmesi konusunda TİKA’nın faaliyetlerinin kendi yerel makamlarına örnek olmasını ümit ettiğini dile getirdi.
TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, TİKA’nınUkrayna’da gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin kısa bir bilgilendirmede bulunduktan sonra ülke vatandaşlarının kaliteli bir sağlık hizmetine ulaşabilmelerinin önemini vurguladı. Ukrayna’nın güçlü insan kaynaklarına sahip olduğunu ifade eden Bolat, özellikle sağlık alanında kaliteli uzmanların çalıştığını vurguladı.
Sekiz şubeden oluşan Kiev Şehri Svyatoşın Danışma ve Tanı Merkezi, Kiev’in en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Svyatoşın Semtinde olup, 325 bin kişiye enfeksiyon, cerrahi, dişçilik, doğum ve kadın hastalıkları alanlarında tedavi hizmeti sunuyor. 1985 yılından bu yana faaliyet gösteren merkez, laboratuvar analizleri, röntgen, ultrason, fonksiyonel ve endoskopik tanı hizmetlerinin yanı sıra, 160 yatak kapasitesine sahip.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.