Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Kazakistan’a eğitim desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Batı Kazakistan’ın Mangistau Eyaletinde yer alan Şetpe, Tuşıkuduk, Şebir köylerindeki okullara Lingofon, kimya ve teknoloji sınıfı kuruldu.Kazakistan’da eğitim alanında...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Batı Kazakistan’ın Mangistau Eyaletinde yer alan Şetpe, Tuşıkuduk, Şebir köylerindeki okullara Lingofon, kimya ve teknoloji sınıfı kuruldu.
Kazakistan’da eğitim alanında önemli projeler yürüten TİKA, faaliyetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Batı Kazakistan’ın Mangistau Eyaletinde yer alan Şetpe, Tuşıkuduk, Şebir köylerindeki okullara Lingofon, kimya ve teknoloji sınıfı kuruldu. TİKA tarafından, Şetpe Köyü’nde bulunan N. Jubayev Okulu’na erkek öğreniciler için teknoloji sınıfı kurularak, Tuşıkuduk Köyü’nde bulunan S. Jangabılov Okulu’nun ise kimya sınıfları yeniledi. Şebir Köyü’nde de Karatöbe Okuluna Lingofon sınıfı kuruldu.
Söz konusu sınıfların açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Svetlana Kaliyeva, N.Jubayev okulunun 80 yıllık tarihi olduğunu ve erkek teknoloji sınıfının yaklaşık 30 yıldır yenilenmediğini belirtti. Ayrıca, yenilenen kimya sınıfının da günümüz en iyi koşullarına göre donatıldığını ifade eden Kaliyeva, kimya dersini seçen dört öğrencinin tam burslu üniversiteyi kazandığını ve bu başarıda TİKA’nın katkısının büyük olduğunu söyledi.
Mangistau Eyaleti Vali Yardımcısı Yerbolat Mahmutov ise daha önce Karatöbe okulunda lingofon sınıfının bulunmadığı belirterek 2017 yılında Kazakistan’ın tüm okullarında uygulanmaya başlanacak olan üç dilli eğitim sistemine yönelik altyapının hazırlanması konusunda vermiş olduğu desteklerden dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.