Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Karayip Devletler Birliği’ne donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), tarafından Orta Amerika ve Karayipler Bölgesi’nde faaliyet gösteren Karayip Devletler Birliği’ne “Kısa Mesafe Deniz Taşımacılığı Projesi” kapsamında düzenlenen uygulamalı...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), tarafından Orta Amerika ve Karayipler Bölgesi’nde faaliyet gösteren Karayip Devletler Birliği’ne “Kısa Mesafe Deniz Taşımacılığı Projesi” kapsamında düzenlenen uygulamalı eğitim programında kullanılmak üzere hidrografik ekipman desteğinde bulunuldu.
Meksika Uluslararası Kalkınma Ajansı (AMEXCID) ile işbirliğinde hayata geçirilen Kısa Mesafe Deniz Taşımacılığı projesi 3 aşamadan oluşmakta olup planlanan proje süresi 3 yıl olarak öngörülüyor. Projenin ilk aşamasında Meksika Liman Başkanlıkları bünyesinde teknik konularda üye ülkelerin ilgili kurumları ile “Deniz Trafiğinin Kolaylaştırılması” ve “Terminal İşletim Sistemleri” adlı iki adet çalıştay 2015 yılı içinde düzenlenmişti.
TİKA’dan teknik donanım desteği
Projenin ikinci aşamasında ise katılımcı ülkelerdeki denizcilik yetkililerine doğru teknikler ve hidrografik ekipmanların kullanımı konusunda Meksika Deniz Kuvvetleri Bakanlığı (Secretaria de Marina / SEMAR) tarafından verilecek teknik eğitimlerde kullanılmak üzere TİKA tarafından teknik donanım desteği verildi. Temin edilen cihazlar ile üye ülkelerin kendi bölgelerindeki verileri düzenli bir şekilde toplamaları sonucu sağlıklı ve güvenilir bir deniz haritası çıkarılabilmesine imkân tanınacak.
Proje kapsamında temin edilen cihazlar Meksika Uluslararası Kalkınma Ajansı İcra Direktörü Gina Casar Perez, Türkiye Cumhuriyeti Meksiko Büyükelçisi Mustafa Oğuz Demiralp, AMEXCID Mezoamerika ve Karayipler İşbirliği Genel Direktörü Bruno Figueroa, TİKA Meksika Program Koordinatörü Muhammed Ünal ve projede görevli çalışanların katıldığı bir törenle Meksika Deniz Kuvvetleri Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.
AMEXCID İcra Direktörü Gina Casar, törende yaptığı konuşmada Orta Amerika ve Karayipler bölgesinin kendileri için yüksek öncelik taşıdığını ve bölgeye yönelik TİKA gibi uluslararası yeni aktörlerle ilişkiler kurmak sureti ile projeler yapmak istediklerini belirtti. AMEXCID İcra Direktörü Casar, Türkiye Cumhuriyeti’nin TİKA aracılığı ile yapmış olduğu donanım desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Türkiye Cumhuriyeti Meksiko Büyükelçisi Mustafa Oğuz Demiralp ise Türkiye ile Meksika’nın güçlü bir ilişkiye sahip olduklarını ve bu ilişkinin stratejik ortaklığa dönüştüğünü ifade etti. Stratejik ortakların sadece sözde değil fiiliyatta da ortak hareket etmesi gerektiğinin belirten, Demiralp, TİKA ve AMEXCID’in bölgede ortak çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı. Ortak atılan ilk adımın hep en zor ve önemli adım olduğunu sonrasında ilişkilerin daha da hızlı ilerleyeceğini ifade eden Demiralp, bölgeye yönelik ortak projelerin hız kazanması dileği ile sözlerini tamamladı. TİKA, kalkınma ve bölgesel işbirliğini arttırmaya dönük projelerle bölgeye destek vermek üzere faaliyetlerine devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.