Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Kamboçya’ya anne çocuk sağlığı alanında destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamboçya’nın Sra Em kırsalında bulunan Eco Village Sağlık Merkezi’ne tıbbi ekipman ve ilaç desteğinde bulunuldu.TİKA. faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Kamboçya’ya anne çocuk sağlığı alanında destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamboçya’nın Sra Em kırsalında bulunan Eco Village Sağlık Merkezi’ne tıbbi ekipman ve ilaç desteğinde bulunuldu.
TİKA. faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Güney Asya’nın yoksul ülkelerinden biri olan Kamboçya’nın Preah Vihear şehri Sra Em kırsalında yer alan Eco Village Sağlık Merkezi’ne tıbbi ekipman ve ilaç desteğinde bulunuldu. Sra Em kırsalında bulunan birçok köye hizmet veren sağlık merkezine özellikle ana çocuk sağlığı ekipmanları ve çeşitli ilaçlar TİKA tarafından temin edildi. Preah Vihear Valisi Un Chanda, Sra Em İlçe Emniyet Müdürü Yüzbaşı Dam Yin, Sra Em İlçe Başkanı Prak Phy, Köy Temsilcisi Klout Bunleng ve TİKA yetkililerinin katıldığı törenle ekipmanlar ve ilaçlar sağlık merkezi yetkililerine teslim edildi. Kırsalda yer alan köylerde yaşayan vatandaşlar da teslim töreninde yer aldılar.
Preah Vihear Valisi Un Chanda, TİKA’nın Kamboçya’da gösterdiği faaliyetlerden ve aradaki mesafenin uzaklığına rağmen yakın ilgisinden son derece memnun olduklarını ifade etti.
Sağlık merkezi yetkilileri ise, özellikle kadın doğum ve yeni doğan alanında yaşanan eksikliklerden dolayı ciddi ölüm vakaları yaşadıklarını belirttiler. Sağlanan tıbbi ekipman ve cihazlarla artık kadınlar çevre ilçelere gitmek zorunda kalmayacak ve bebekler de aynı merkezde tedavi görebilecekler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.