Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Kabil Üniversitesi Türkoloji Bölümü’ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kabil Üniversitesi Türkoloji Bölümü’ne ekipman desteğinde bulunuldu.TİKA tarafından Selçuklu mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilerek donatılan Türk Dili ve Edebiyatı...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2015 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kabil Üniversitesi Türkoloji Bölümü’ne ekipman desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından Selçuklu mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilerek donatılan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (Türkoloji Bölümü) geçtiğimiz günlerde Kabil Üniversitesi’ne devredilmişti. Bu kapsamda Afganistan’da eğitim alanında faaliyetlerine devam eden TİKA tarafından Kabil ÜniversitesiTürk Dili ve Edebiyatı Bölümüne 3 adet akıllı tahta, 2 adet 52 ekran TV, 5 adet klima, bir adet dizüstü bilgisayar, futbol takımına forma, mezunlara mezuniyet cüppesi ve kep ve diğer gerekli kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
Törene,Kabil Üniversitesi Rektörü Dr. Habibullah Habib, TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin, Türkoloji Bölümü Başkanı Gulam Resul Karluk, Kabil Üniversitesinin Dekanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler ile basın mensupları katıldı.
Törende konuşma yapan Kabil Üniversitesi Rektörü Dr. Habib, TİKA tarafından yapılan desteklere teşekkür ederek, “Türkler bugünden 83 yıl önce Üniversitemize ilk yardımı yaptılar bugün de öğrencilerin en çok ihtiyacı olan sınıflarındaki derslerinin ilk olarak akıllı tahta ile başladı ki TİKA’dan bu konuda şükranlarımızı iletiriz” dedi.
Kabil Üniversitesi Rektörü Habib, 90 yıl önce Türk uzman ve profesörlerin büyük katkısı ve emeğiyle kurulmasına destek verdiği Kabil Üniversitesi’nde günümüzde de devam eden Türkiye’nin önemli katkılarına ne kadar değer verilmesi gerektiğini ifade etti.
TİKA Kabil Program Koordinatörü Şahin ise Afganistan’ın eğitim sisteminin önemsediğini bu kapsamda, Türkoloji Bölümünün çağdaş eğitim sistemleri ile derslerinin uygulanacağını, Afganistan’da ki en modern eğitim ortamının kurulması için çaba sarf ettiklerini belirtti.
Yapılan konuşmalardan sonra Kabil Üniversitesi Rektörü Dr. Habib ve TİKA Kabil Program Koordinatörü Şahin tarafından teslim tutanakları imzalandı. Ardından Türkoloji Bölümünün bilgisayar salonu, kütüphanesi ve derslikleri gezilmesi ile program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.