Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Gine turizm personeline eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Antalya Muratpaşa Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gineli turizm personeline eğitim programı gerçekleştirildi.TİKA’nın katkılarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Antalya Muratpaşa Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gineli turizm personeline eğitim programı gerçekleştirildi.
TİKA’nın katkılarıyla düzenlenen eğitim programında, 8 Gineli turizm personeli Antalya Muratpaşa Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2 haftalık eğitim gördü. Eğitimlerini tamamlayan 8 turizm personeli Antalya’da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Program kapsamında katılımcılara, turizm ve ağırlamada eğitim ve öğretim metodolojileri, 5 yıldızlı turistik otel ve tatil köylerinde bilgisayarlı konuk giriş-çıkışıyla ilgili ön büro sistemleri ve uygulamaları, kat hizmetleri sistemleri ve uygulamaları, genel muhasebe, otel muhasebe ve hesap sistemleri uygulamaları, uluslararası a la carte servis sistemleri ve uygulamaları, mutfak uygulamaları, hijyen ve sanitasyon uygulamaları ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
İki haftalık program esnasında katılımcılar inceleme, gözlem ve araştırma yapmak üzere Antalya Konyaaltı plajlar bölgesi, Sarısu plajlar bölgesi ve beş yıldızlı otelleri ziyaret etti. Ayrıca EXPO 2016 fuar alanını da gezme fırsatı bulan katılımcılar, sosyal ve kültürel aktiviteler kapsamında aralarında Düden Şelalesi ve Kaleiçi turizm bölgesinin de olduğu pek çok turistik merkezini ziyaret etti.
Öte yandan TİKA, Gine’de turizm sektörünün sorunlarına karşılıklı işbirliği yoluyla çözüm getirebilmesi, Türkiye ve Gine arasındaki dostane ilişkilerin daha üst seviyeye taşınmasını sağlıyor. Türkiye’de düzenlenen eğitimler sayesinde Gine’de turizm alanında uluslararası standartlarda modern teknikler uygulanmaya başlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.