Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tika’dan Gambiya’daki sağlık merkezlerine ekipman ve malzeme desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gambiya’da North Bank, West Coast, Central River ve Lower River bölgelerinde bulunan sağlık ocaklarına temel sağlık ekipmanı ve malzeme desteğinde bulunuldu.TİKA, Gambiya’da...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tika’dan Gambiya’daki sağlık merkezlerine ekipman ve malzeme desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gambiya’da North Bank, West Coast, Central River ve Lower River bölgelerinde bulunan sağlık ocaklarına temel sağlık ekipmanı ve malzeme desteğinde bulunuldu.
TİKA, Gambiya’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Gambiya’nın North Bank bölgesinde bulunan Kerewan Sağlık Merkezi, West Coast bölgesindeki Jarrol Sağlık Merkezi, Central River bölgesindeki Kuntaur ve Dankunku Sağlık Merkezleri, Lower River bölgesindeki Soma Sağlık Merkezi’ne temel sağlık ekipmanları ve malzemeler TİKA tarafından temin edilerek, düzenlenen törenle Gambiya Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Törene Gambiya Sağlık Bakanı Omar Sey, Türkiye’nin Banjul Büyükelçisi Ergin Soner, TİKA Dakar Program Koordinatörü Yaver Demir ve Gambiya Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile TİKA yetkilileri katıldı.
Ülkede birinci basamak düzeyinde olan sağlık merkezleri üç basamaklı sağlık sisteminin en altında bulunup, kırsaldaki daha küçük topluluklara ve köylere hizmet veriyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle ülke çapında yaygın dağılım gösteren ve özellikle kırsal alandaki insanların sıklıkla tercih ettiği merkezler olan sağlık ocaklarının seçilmesi ile nitelikli sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlı olan kırsaldaki halkın daha iyi fiziki koşullar altında sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi hedeflendi. Bu çerçevede ülkenin değişik bölgelerinde bulunan 5 sağlık merkezinin mevcut fiziki koşullarının iyileştirilerek, ülkedeki sağlık altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile sağlık merkezlerinde sıklıkla kullanılan tıbbi malzemeler ile ekipmanlar temin edilerek Gambiya Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi.
Törende açıklamada bulunan Gambiya Sağlık Bakanı Sey, Türkiye ile Gambiya arasındaki yüksek dostluk ve işbirliğinden bahsederek, Türkiye’nin Gambiya’dan gelen taleplere her zaman olumlu baktığını ve verilen malzeme ve ekipman sayesinde Gambiya hükümetinin sağlık programının uygulamasına katkı sağladığını ifade etti. Bakan Sey, Gambiya Cumhurbaşkanı adına TİKA ve Türk halkına teşekkür etti.
Büyükelçi Soner ise, konuşmasında Türkiye’nin ve TİKA’nın Gambiya’ya verdiği desteklerden ve gün geçtikçe iki ülke arasında artarak devam eden işbirliğinden bahsederek, bundan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’de yaşanan son gelişmelere de değinen Soner, “Bildiğiniz üzere 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin demokratik bir biçimde iktidara gelen hükümetine ve meşru Cumhurbaşkanına karşı teröristler tarafından bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu darbe girişimi Fetullah Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanmıştır. Örgütün lideri Fethullah Gülen Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi kendine empoze ettiği bir sürgün hayatı yaşamaktadır. Bu hain eylem, milletimiz tarafından kabul görmemiş ve halkın yanı sıra kararlı ve sadık güvenlik güçlerinin desteğiyle Türk Devleti tarafından azim ve mücadeleyle en nihayetinde bastırılmıştır. Bu tarz talihsiz gelişmeler Türkiye’yi kardeş ülke Gambiya’nın kalkınma gayretlerine destek vermeye devam etmekten asla caydırmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Tören açıklamaların ardından malzemelerin teslimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.