Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Filipinler’de yeniden iskan bölgesi sakinlerine destek

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika), Filipinler’in Başkenti Manila İçerisinde Toplumun Dezavantajlı Ve Kırılgan Gruplarına Yönelik Yürütmekte Olduğu Projelere Bir Yenisini Daha Ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Filipinler’de yeniden iskan bölgesi sakinlerine destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler’in Başkenti Manila içerisinde toplumun dezavantajlı ve kırılgan gruplarına yönelik yürütmekte olduğu projelere bir yenisini daha ekledi.
TİKA, Başkent Manila içerisinde kötü koşullarda yaşamlarını sürdürürken devlet tarafından tahsis edilen ve gecekondu önleme bölgesi olarak adlandırılabilecek arazilere yeniden iskan edilen 45 bin ailenin yaşadığı Paliparan yerleşkesi sakinlerine eğitim ve geçim kaynağı desteğinde bulundu. Sokak çocukları ve gecekondu sakinlerine yönelik faaliyetler yürüten Pangarap Foundation INC. işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim görmekte olan 106 çocuğa okul malzemesi dağıtıldı. Ayrıca öğrencilerin teknik bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri adına vakıf bünyesinde bulunan bilgisayar odası temin edilen ekipmanlar ile birlikte işlevsel hale getirildi.
Öte yandan, vakıf binası içerisinde atıl bir vaziyette bulunan bir bölüm bölge sakinlerinin ek gelir elde etmesine yardımcı olabilmek adına dikiş atölyesine dönüştürülmek suretiyle kullanıma açıldı. Tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilen dikiş atölyesinde ilk aşamada 15, toplamda 29 ev hanımının haftalık ek gelir elde etmesi hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.