Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Etiyopya’da teknik ve mesleki eğitime destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya’da özellikle eğitim alanında kapasite geliştirme programları düzenleyerek eğitim ve nitelikli insan potansiyelinin sınırlı olduğu Somali Eyaleti’nde faydalı çalışmalar...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya’da özellikle eğitim alanında kapasite geliştirme programları düzenleyerek eğitim ve nitelikli insan potansiyelinin sınırlı olduğu Somali Eyaleti’nde faydalı çalışmalar yapan "ILAYS" adlı sivil toplum kuruluşuna donanım desteğinde bulundu.
TİKA, Etiyopya’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Etiyopya’da farklı alanlarda önemli projelere imza atan TİKA, teknik ve mesleki eğitime yönelik projeleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Etiyopya’da özellikle eğitim alanında kapasite geliştirme programları düzenleyerek eğitim ve nitelikli insan potansiyelinin sınırlı olduğu Somali Eyaleti’nde faydalı çalışmalar yapan ve Etiyopya’nın Jijiga şehrinde yerleşik olarak faaliyet gösteren "ILAYS" adlı sivil toplum kuruluşuna donanım desteğinde bulunuldu. Sertifika, diploma, kurs bitirme belgelerinin merkezi hükümet tarafından da geçerliliği bulunan ILAYS merkezinde yapılan törene, Etiyopya-Somali Eyaleti Başkan Müsteşarı Abdifatah Ahmed Ismael, Jijiga Belediye Başkan Danışmanı Abdirezak Mealın, Somali Eyaleti Teknik ve Mesleki Eğitim Bürosu (TVET) Kurumsal Kapasite Bölümü Müdürü Seid Mohamed Abdı, ILAYS Başkanı Prof. Dr. Nur Abdi Gudle, TİKA Addis Ababa Ofisi yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Somali Eyaleti Başkan Müsteşarı Abdifatah Ahmed Ismael konuşmasında, “15 yıldır kalkınma ve insani yardım çalışmalarının içindeyim. Türkiye’nin ve TİKA’nın diğer ülkelerden ve kalkınma kurumlarından farkı var. Çünkü Türkiye ve TİKA diğer ülkeler gibi bizi bekletmiyor. Bir kez bir gidiyoruz, ikincisinde onlar geliyor ve taleplerimizi yerine getiriyorlar” dedi.
Jijiga Belediye Başkan Danışmanı Abdirezak Mealin ise, “Türkiye’nin bizim için ne kadar önemli olduğunu bilemezseniz. 15 Temmuz gecesi uyumadık, haberleri takip ettik ve bütün eyalet olarak Türkiye için dua ettik” diyerek Türkiye’ye olan desteklerini ifade etti.
Ülkemizdeki teknik ve endüstri meslek liseleri ile meslek yüksek okullarına denk gelen eğitim çalışmaları yapan ve merkezi hükümetin ulaşamadığı uzak coğrafyalarda önemli projeler gerçekleştiren söz konusu sivil toplum kuruluşu, uzun vadede önemli dönüşümlerin olacağı kapasite artırım çalışmalarına TİKA desteğiyle devam etmiş olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.