Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Djibanar’da tarımsal kalkınmaya destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal’in güneyinde yer alan Kazamans bölges’nde bulunan Djibanar’da Kırsal Kalkınmaya ve Bölgesel Barışa Destek Amacıyla Sınır Ötesi Toplumların Uzlaşması İçin Diyalog...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal’in güneyinde yer alan Kazamans bölges’nde bulunan Djibanar’da Kırsal Kalkınmaya ve Bölgesel Barışa Destek Amacıyla Sınır Ötesi Toplumların Uzlaşması İçin Diyalog Projesi kapsamında kadın çiftçilere tarım aleti desteğinde bulundu.
Senegal’in güneyinde yer alan Kazamans bölgesinde yıllar boyunca yaşanan iç savaşta 2014 yılına kadar 5 bin kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de başta Gambiya ve Gine Bissau olmak üzere çevre ülkelere sığındı. Ülkenin en verimli topraklarına, son derece elverişli iklim ve coğrafi koşullarına sahip olan bölgedeki tarım arazilerinin yüzde 80’i çatışma sürecinde döşenen mayınlar nedeniyle kullanılamaz haldeydi. Geçtiğimiz yıl TİKA, USAID ve AFEX gibi uluslararası ve yerel sivil toplum kuruluşları işbirliğinde Kırsal Kalkınmaya ve Bölgesel Barışa Destek Amacıyla Sınır Ötesi Toplumların Uzlaşması İçin Diyalog Projesi başlatıldı. Proje kapsamında özellikle bölgede geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlayan kadınları desteklemek maksadıyla TİKA tarafından bir sebze bahçesi ve üç su kuyusu inşa edildi. Ayrıca 20 yarı endüstriyel sebze- meyve sıkma makinesi temin edildi. Projenin son aşamasında, sebze bahçesinde çalışan kadınların sayısının artmasıyla birlikte tarım malzeme ve aletlerinin yetersiz kaldığı gözlemlendiğinden projenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölge halkına destek olmak amacıyla tarım aletleri TİKA tarafından AFEX’e temin edildi. Bölgenin önde gelenleri ve söz konusu bahçede çalışan kadınlar TİKA’yı coşkuyla karşıladılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.