Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Cezayir’in idari altyapısına destek

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), CEZAYİR EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY BAŞKANLIĞI (CNES) BÜNYESİNDE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURDU.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Cezayir’in idari altyapısına destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir Ekonomik ve Sosyal Konsey Başkanlığı (CNES) bünyesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Araştırma Merkezi kurdu.

Cezayir’de Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan Ekonomik ve Sosyal Konsey Başkanlığı bünyesinde kurulan merkezde öncelikli olarak şehir ve bölge planlama, sağlık, ekonomi ve enerji alanlarında planlama faaliyetleri yürütülecek. İlerleyen dönemlerde Cezayir kamu kurumlarında ve belediyelerde aynı amaçla oluşturulacak birimlerde görev yapacak personellerin eğitimi de TİKA tarafından kurulan merkezde gerçekleştirilecek. Türkiye’den gelecek uzmanlar tarafından yerinde eğitim yapılacak olan araştırma merkezinde uzaktan eğitim de verilebilecek.

Cezayir Milli Ekonomi ve Sosyal Konseyi (CNES) Başkanı Prof.Dr. Redha Tir, konsey olarak TİKA ile işbirliği yapmaktan duymuş oldukları memnuniyeti ifade ederek, kurulan merkezin Cezayir’deki planlama ve bilgi merkezi oluşturma çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Tir, kurulan merkezin TİKA-CNES işbirliği açısından önemli bir başlangıç olduğunu sözlerine ekledi.

TİKA Cezayir Koordinatörü Dr. Alparslan Çevik ise kurulan merkezde öngörülen alanlar dışında önümüzdeki dönemlerde tarım, eğitim, su, taşımacılık ve kamu güvenliği gibi birçok farklı alanlarda da planlama ve eğitim hizmetlerinin verileceğini ifade etti. Çevik, merkezin Türkiye’deki ilgili kurumlar ve üniversitelerle işbirliğinde sürekli bir eğitim ve bilgi merkezi görevini üstleneceğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.