Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Bosna Hersek’te Arıcılığa Destek

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika) Tarafından Bosna Hersek’te Arıcılığın Geliştirilmesi Amacıyla Kalesija (kalesiya) Şehrinde Bulunan Kalesija Karma Lisesi’ne Arıcılık Malzeme Ve Ekipmanları Desteğinde Bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Bosna Hersek’te Arıcılığa Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek’te arıcılığın geliştirilmesi amacıyla Kalesija (Kalesiya) şehrinde bulunan Kalesija Karma Lisesi’ne arıcılık malzeme ve ekipmanları desteğinde bulunuldu.
Bosna Hersek’te birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Zeljezno Polje, Kaçuni, Zepçe’de Organik Arıcılık projelerini başarıyla gerçekleştiren, Saraybosna ve Mostar’da Bal Analiz Labaratuvarları kurulmasını sağlayan TİKA, Bosna Hersek arıcılığının geliştirilmesine yönelik bir projeye daha imza attı. TİKA tarafından Kalesija Karma Lisesi’ne arıcılık malzeme ve ekipmanları temin edildi.
Bosna Hersek’in kuzeydoğusunda yer alan Kalesija (Kalesiya) şehrinde bulunan Kalesija Karma Lisesi, 1977 yılından bu yana 850 öğrencisi ve 70 öğretmeni ile eğitim hayatına devam ediyor. Lisede Tuzla, Zivinice, Osmaci, Sapna, Zvornik ve Kalesija’dan gelen öğrenciler eğitim görüyor. Okulun bünyesinde düz lise, teknik liseler ve meslek liseleri bulunuyor. Veterinerlik ve Tarım Lisesi öğrencileri, eğitimi Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Öğretim (EUVET) müfredatına göre alıyor. Bu müfredata göre teorik eğitimin yanında pratik eğitim uygulaması da yapılıyor. Müfredat içerisinde arıcılık dersleri de yer alıyor. Malzeme ve ekipman yokluğundan şimdiye kadar sadece teorik olarak verilebilen arıcılık dersleri, TİKA tarafından temin edilen malzeme ve ekipmanları sayesinde uygulamalı olarak da yapılacak.
Projenin devamı olarak Zvornik ve Osmaci’ye geri dönüş yapmış olan 5 bin 893 ailenin çocuklarından okulda öğrenim gören ve istekli olan öğrencilere kovan bağışlanıp, bu öğrencilere arıcılık bilgisi verilmesi sureti ile meslek sahibi edindirilmesi planlanıyor. Proje ile kısa vadede okulda öğrencilere teorik arıcılık yanında pratik arıcılık bilgilerinin verilmesi, uzun vadede ise bilimsel olarak arıcılık yapmayı öğrenen gençlerin bu işi meslek edinmeleri ve profesyonel olarak arıcılık yaparak geçimlerini temin etmeleri hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.