Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Azerbaycan’da acil tıbbi yardım eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlıkları işbirliğinde Acil Tıp Kapasitesinin Geliştirilmesi Programı (ATKAP) ilk aşaması tamamlandı.Azerbaycan’da yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlıkları işbirliğinde Acil Tıp Kapasitesinin Geliştirilmesi Programı (ATKAP) ilk aşaması tamamlandı.
Azerbaycan’da yürütülen sağlık alanında kapasite ve insan kaynaklarının gelişimine destek projeleri devam ediyor. Bakü İlkyardım, Ağstafa, Gedebey, Gence ve Astara Hastanelerinin Acil Servis Bölümünde görev yapan hekim, hemşire, ambulans görevlilerinden oluşan 20 kişilik heyete 2 hafta süre ile İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde eğitim verildi. Acil Hastaya Yaklaşım, Ambulans Malzemeleri ve Hasta Taşıma Teknikleri, İleri Yaşam Desteği Algoritmi ve Temel Yaşam Desteği konularından verilen eğitimlerle acil yardım alanındaki güncel gelişmeler Azerbaycanlı sağlık personeliyle paylaşıldı.
Eğitim programını tamamlayarak Azerbaycan’a dönen acil sağlık personeli TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü’ne 2 haftalık eğitimin mesleki gelişimleri ve sundukları sağlık hizmetleri noktasında çok faydalı olduğunu belirterek, katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkür etti. Acil Tıp Kapasitesinin Geliştirilmesi Programının ikinci aşamasını oluşturan 20 kişilik bir sağlık ekibinin daha Türkiye’de eğitime gönderilmesi hedefleniyor.
ATKAP çerçevesinde, ilerleyen aşamalarda, Azerbaycan’ın kırsal Bölgelerinin acil yardım hastanelerine tam donanımlı ambulans temini, okullar ve kamu kurumları olmak üzere muhtelif noktalarda bilinçlendirici çalışmalar ve eğitimlerin hayata geçirilmesi planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.